Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Üveges

Az üveges készíti el az ajtók, ablakok, kirakatok, erkélyek, portálok, térelválasztók üvegezését.

Napjainkban az ajtók, ablakok üvegezését már a nyílászárók gyártása során elvégzik, majd ezek teljesen kész állapotban kerülnek a helyszínre. Az üveges helyszíni munkálataira abban az esetben van szükség, amikor beépítendő üvegezésre van szükség az épületben. Ilyen lehet például egy üveg térelválasztó, üveg zuhanykabin, más üvegfalak. Egyes esetekben melléképületek készülnek üvegből, ilyenek például a télikertek, melyek szintén speciális üveges szakember jelenlétét követelik meg. Ezekben az esetekben is az üveg már méretre szabottan, utókezelten kerül a helyszínre, az üveges csak ezek beépítését végzi a helyszínen, sok esetben más szakemberekkel együttműködve.

Egyedi bútorok esetén a bútorasztalossal együttműködve készül el az üvegezésük, például üveg asztallapok, pultok, üvegszekrények beépítése, szerelése.

Az üveges és a tükrök

Az üveges másik speciális területe a tükör. A tükrök méretre szabása, csiszolása, színezése, fazettázása is az ő feladata. Ezek sokszor egyedi igény szerint kerülnek formára vágásra vagy színezésre. Beépített tükör esetén a beépítést falszerkezettől és burkolattól függően vagy a festő vagy a hidegburkoló végzi el.

Az üveges végez el minden üveggel és tükörrel kapcsolatos munkát, a leghétköznapibb munkálattól kezdve az egyedi kidolgozású üveges felületekig. Sok esetben az anyagválasztásban is segít annak érdekében, hogy az adott felület funkcionálisan és esztétikai szempontból is a legnagyobb mértékben megfeleljen a felhasználó igényeinek.

Ajánlott kivitelezők Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Építés

  Épületek létrehozása célját szolgáló, az építmény fizikai megvalósítását jelentő munkafolyamat.

 • Épületgépészet

  Az épületet használó ember számára biztosítja a vízellátást, annak szennyvíz elvezetését, a fűtést, annak gáz energia ellátását, a levegő be és kivezetést.

 • Épületlakatos

  Fémekkel, főleg vassal dolgozó szakember, aki az épületen lévő vas anyagú épületszerkezeteket gyártja és beépíti.

 • Fal

  Az épületek esetén kialakított, a vastagságához képest hosszúkás, magas, téglatest alakú térelválasztó szerkezet.

 • Hidegburkolat

  Információ a hidegburkolatról, járólapról, téglaburkolatról. Magas hővezetési tulajdonságú, ezért hideg hatású burkolat típus, lakó helyiségeken túl főleg közlekedők, vizes helyiségek, teraszok, közösségi létesítmények padló- és fal-burkolata.

 • Hidegburkoló

  Padlók és falak felületének, előre gyártott elemekből, helyszínen késztett burkolását kivitelező szakember.

 • Kapu

  Épületekhez, ingatlanokhoz tartozó külső főbejárat, főleg gépjárművek közlekedési céljára.

Ajánlott hírek
 • Jó tudni – a munkaterület átadás átvétel szabályai

  A kivitelezés kezdetén a megrendelő, azaz a tulajdonos átadja a munkaterületet a vállalkozónak, melynek tényét az építési naplóban - E-naplóban is rögzítik. Ha ez nem megoldható, akkor a helyszínen felvett jegyzőkönyvet csatolni kell az E-naplóhoz. Ezen eljárás során megjelölik a munkaterületet, majd nyilatkoznak arról is, hogy alkalmas-e a munkavégzésre, és rögzítik az átadás-átvétel tényét.

 • Életveszélyes szén-monoxid érzékelők

  Megdöbbentő, de igaz, amit olvashattunk nemrég különféle hírforrásokban a piacon lévő szén-monoxid érzékelőkről. Az elmúlt évtized szén-monoxid-mérgezési baleseteiből tanulva egyre jobban terjednek azok a készülékek, melyek a veszélyes gázok jelenlétét jelzik, de mint a tapasztalatok  mutatják sokszor tévesen!    

 • Építkezés megkezdésének bejelentése

  Április 19-től változott az építkezés megkezdésekor szükséges előzetes bejelentési kötelezettség. Akkor, ha van jogerős építési engedély, az építési tevékenység előtt bizonyos esetekben szükség van hatósági ügyintézésre. Április 19-e után azonban az előzetes bejelentést a jogszabály a megkezdés tudomásulvétele iránti kérelemként határozza meg. Ettől kezdve már nem étezik "utólagos bejelentés", így a hatóságok a kisebb építkezések megkezdéséről ez év eleje óta már nem is értesülnek.  

 • Nem csak vállalkozók figyelmébe. Új jogosulatlan tevékenység.

  Bővült az úgynevezett jogosulatlan tevékenységek köre. Ezt részletesen a 2013. évi XXXIV. törvény tartalmazza. Megjelent a Magyar Közlöny 2013.évi 57. számban.

 • Építésügyi hatósági útmutató

  Júniusban megjelent az Építésügyi Hatósági Útmutató,  mely egy folyamatosan frissülő digitális kiadvány. Ennek megvásárlásával a használója az építésügyi eljárások és szankcionálási rendszerét év végéig folyamatosan aktualizálva, digitális formában kaphatja meg.