Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Szállítás

A szállítás a logisztikának az a részfolyamata, amely lehetővé teszi, hogy az anyagok, eszközök és minden egyéb, ami az építkezéshez szükséges, a megfelelő időpontban az építkezés helyszínén elérhető és felhasználható legyen.

Az is nagyon fontos, hogy a megfelelő anyagok és eszközök szállítás közben ne veszítsenek értékükből, állagukból, minőségükből. Oly módon lehessen felhasználni őket, hogy alkalmasak legyenek a legjobb minőség létrehozására.

A szállítási előtti teendők

A logisztikai folyamatokban a szállítás folyamatát tervezés előzi meg annak érdekében, hogy a minőség mellett a gazdaságosság is hangsúlyos szerepet kapjon. A tervezés folyamán nagyon fontos, hogy az alapanyagok és gépek, berendezések pontos sorrendben érkezzenek a helyszínre, mivel ezeknek egy része a helyszínen nem raktározható, illetve helyigényük akadályozhatja az építési folyamatokat, ezzel lerontva az egész építkezés gazdaságosságát.

Egy építkezés folyamán a szállítás szervezése az építési vállalkozó felelőssége, akkor is, ha az alapanyagok és gépek konkrét odajuttatását a kereskedő végzi. Szakipari munkákkal kapcsolatban igen gyakori, hogy az alapanyagokat a szakember biztosítja, így ezeknek az anyagoknak a tekintetében a szállítás az ő feladatkörük és felelősségük.

A szállítás feladatkörébe tartozik a törmelék és hulladék eltávolítása a helyszínről, melyet kifejezetten erre szakosodott vállalatok végeznek. Ennek megszervezése az építési vállalkozó feladata, egyéni építkezés esetén a tulajdonos feladata.

Ajánlott kivitelezők Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • A kivitelező kiválasztása, kivitelezés, családi ház kivitelezés, tervezés kivitelezés

  Információ: kivitelező kiválasztása, kivitelezés, ház kivitelezés, családi ház kivitelezés, tervezés kivitelezés, építőipari kivitelezés, generál kivitelezés

 • Építés

  Épületek létrehozása célját szolgáló, az építmény fizikai megvalósítását jelentő munkafolyamat.

 • Fal

  Az épületek esetén kialakított, a vastagságához képest hosszúkás, magas, téglatest alakú térelválasztó szerkezet.

 • Kapu

  Épületekhez, ingatlanokhoz tartozó külső főbejárat, főleg gépjárművek közlekedési céljára.

 • Készház

  Üzemben előregyártott falakból és födémekből, helyszínen rövid szerelési idő alatt összeállított épület.

 • Kulcsrakész

  Beköltözhető műszaki állapotú épület, lakóház, mely rendelkezik a funkcionális használathoz szükséges feltételekkel.

 • Passzívház

  Energiatakarékos épületekre alkalmazott meghatározás, mely szerint melegen tartott lakótérben a friss levegőt, légcsere során után-fűtéssel biztosítják.

 • Pontalap

  Információ a pontalapról. Építmények alapozási célját szolgáló pontszerűen kialakított földben létesített alaptest.

Ajánlott hírek
 • A globális ingatlanpiac növekedése folytatódik

  Az ingatlan piacot az ingatlan befektetéseket illető nagyobb kockázatvállalási hajlam erősíti, melynek alapja a kedvezőbb hozamok elérésébe vetett bizalom növekedése.

 • Hogyan állt az építőipar idén nyáron?

  Szerényen, de tovább növekedtek az építőipari termelési adatok a nyári hónapok során. A júliusi termelés a kiigazítatlan adok szerint 1,9 % -al haladta meg a tavalyi mennyiséget. Jó hír hogy az épületek építése 3,4 %-al volt több, bár ez össz volumenben még mindig szerény változás.  

 • Hogyan változnak az épületenergetikai követelmények hazánkban?

  Tavasszal megszületett a kormány döntése, hogy ha nem is Nyugat-Európát, de legalább egy-egy környező országot sikerüljön utolérni az épületek energetikai jellemzői terén.  

 • ÉMI Tudásközpont Szentendrén

  2013. májusban avatták a Szentendrei Ipari Parkban az ÉMI új központját. Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Építőipari Tudásközpontját 3/4 részben az Új Széchenyi terv és az Európai Unió PIME'S projekt keretében finanszírozták.  

 • Építésügyi hatósági útmutató

  Júniusban megjelent az Építésügyi Hatósági Útmutató,  mely egy folyamatosan frissülő digitális kiadvány. Ennek megvásárlásával a használója az építésügyi eljárások és szankcionálási rendszerét év végéig folyamatosan aktualizálva, digitális formában kaphatja meg.