Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Redőny reluxa szerelő

A redőny reluxa szerelő végzi az ablakok, erkélyajtók árnyékoló szerkezeteinek beépítését, javítását.

Új épület esetén a redőny reluxa szerelő összehangoltam együttműködik a nyílászáró beépítő szakemberrel, ablakcsere esetén ugyanez a helyzet. A reluxa beépítését ettől függetlenül, csak a falak esztétikai kialakítása után végzi el a redőny reluxa szerelő.

A redőny és egyéb árnyékoló szerkezetek célja a hő és hangszigetelés, egyes esetekben biztonságtechnikai funkciót is ellátnak. Vannak külső tokos és beépített tokos redőnyök, mely tokok beépítését szintén a redőny reluxa szerelő végzi el.

A redőnyszerelő által használt anyagok

A redőnyök különböző alapanyagokból készülnek, leggyakoribbak a fából, műanyagból és az alumíniumból készült változatok. Ezek minőség és esztétikum szempontjából is különbözőek. A szerkezetek emelése történhet kézi erővel vagy lehet automatizált. Ma már igen elterjedt a távirányítóval működtetett redőny, amelynek mozgatása igen egyszerű, a redőny reluxa szerelő szakemberek egyre több ilyen szerkezetet építenek be.

A redőny reluxa szerelő szinte minden esetben kész redőnyökkel, illetve árnyékoló szerkezetekkel dolgozik, ebből adódóan a helyszíni felmérés a méretek megállapítását, valamint az alapanyag és szín kiválasztását foglalja magában. Ezután a kiválasztott árnyékoló szerkezetet be kell építeni, automata redőny esetén üzembe kell helyezni.

A redőny reluxa szerelő gyakran szalagfüggönyökkel is foglalkozik, továbbá az egyéb kiegészítők felszerelését is elvégzi, például a különböző típusú rovarhálókat.

Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Épületgépészet

  Az épületet használó ember számára biztosítja a vízellátást, annak szennyvíz elvezetését, a fűtést, annak gáz energia ellátását, a levegő be és kivezetést.

 • Épületlakatos

  Fémekkel, főleg vassal dolgozó szakember, aki az épületen lévő vas anyagú épületszerkezeteket gyártja és beépíti.

 • Fal

  Az épületek esetén kialakított, a vastagságához képest hosszúkás, magas, téglatest alakú térelválasztó szerkezet.

 • Hőszigetelés

  Hideg, vagy, vagy meleg épületfalon, födémen, vagy egyéb szerkezetén történő áthaladását megakadályozó réteg beépítésének folyamata.

 • Kapu

  Épületekhez, ingatlanokhoz tartozó külső főbejárat, főleg gépjárművek közlekedési céljára.

 • Párkányok

  Információ a családi házban előforduló párkányokról

 • Üveges

  Ajtók, ablakok portálok üvegezését végzi.

Ajánlott hírek
 • Jó tudni – a munkaterület átadás átvétel szabályai

  A kivitelezés kezdetén a megrendelő, azaz a tulajdonos átadja a munkaterületet a vállalkozónak, melynek tényét az építési naplóban - E-naplóban is rögzítik. Ha ez nem megoldható, akkor a helyszínen felvett jegyzőkönyvet csatolni kell az E-naplóhoz. Ezen eljárás során megjelölik a munkaterületet, majd nyilatkoznak arról is, hogy alkalmas-e a munkavégzésre, és rögzítik az átadás-átvétel tényét.

 • Életveszélyes szén-monoxid érzékelők

  Megdöbbentő, de igaz, amit olvashattunk nemrég különféle hírforrásokban a piacon lévő szén-monoxid érzékelőkről. Az elmúlt évtized szén-monoxid-mérgezési baleseteiből tanulva egyre jobban terjednek azok a készülékek, melyek a veszélyes gázok jelenlétét jelzik, de mint a tapasztalatok  mutatják sokszor tévesen!    

 • Nem csak vállalkozók figyelmébe. Új jogosulatlan tevékenység.

  Bővült az úgynevezett jogosulatlan tevékenységek köre. Ezt részletesen a 2013. évi XXXIV. törvény tartalmazza. Megjelent a Magyar Közlöny 2013.évi 57. számban.

 • Építésügyi hatósági útmutató

  Júniusban megjelent az Építésügyi Hatósági Útmutató,  mely egy folyamatosan frissülő digitális kiadvány. Ennek megvásárlásával a használója az építésügyi eljárások és szankcionálási rendszerét év végéig folyamatosan aktualizálva, digitális formában kaphatja meg.  

 • Hazánk eddigi legnagyobb passzív házát kezdik építeni

  Budapesten a XIII. kerületben fog felépülni passzív ház technológiával az a társasház, melyben egy 50 m2-es lakás átlagos fűtési költsége 15 ezer forint körül várható. Az épületet 100 lakásos bérházként tervezték, generálkivitelezője a Magyar Építő Zrt.