Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Nyílászáró beépítő

A nyílászáró beépítő ajtók, ablakok, erkélyajtók beépítését, majd finombeállítását végzi el.

A nyílászáró beépítő feladatai

Új épület esetén a nyílászáró beépítő feladatai közül az első lépés az elkészült nyílások és a megrendelő igényeinek felmérése. Az igények felmérése kiterjed az ajtók, ablakok kialakítására, nyitásmódjára és minden ezzel kapcsolatos adatra, melyre a szakembernek szüksége van ahhoz, hogy a megfelelő módon legyen képes elvégezni a munkálatokat. A felmérési folyamathoz tartozik még a kiegészítő elemek igényfelmérésére is. Ilyen kiegészítők lehetnek a redőnyök, párkányok, rovarhálók, egyéb árnyékolástechnikai kiegészítők.

Az ajtók és ablakok legyártása általában a felmérés után történik, mivel legtöbb esetben a nyílászáró beépítő szakember a forgalmazó cég munkatársa. Napjainkban a nyílászáró forgalmazó cégek akkor vállalnak garanciát az ablakok és ajtók élettartamára, amennyiben saját nyílászáró beépítő szakembereik építik be őket. Erre azért van szükség, mert ebben a munkafázisban nagyon sok hibát el lehet követni, amelye a nyílászárók minőségét ronthatják.

A nyílászáró beépítő számára méretvonal szükséges, melyhez igazítva elhelyezik a falnyílásba az ablak- és ajtótokokat. Ezeket ideiglenes ékekkel rögzítik, majd a falba fúrják a rögzítőcsavarok helyét. Ezután a nyílászáró beépítő behajtja a tokrögzítő csavarokat, majd púrhabbal, dagadó szalaggal vagy párazáró fóliával kitölti a szerelési hézagot. Ezek után a nyílászáró beépítő szakember felakasztja az ajtó és ablakszárnyakat, felszereli a kiegészítő elemeket, például a kilincset és a vasalattakaró elemet, majd utolsó műveletként elvégzi a nyílászáró finombeállítását.

Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Fal

  Az épületek esetén kialakított, a vastagságához képest hosszúkás, magas, téglatest alakú térelválasztó szerkezet.

 • Hőszigetelés

  Hideg, vagy, vagy meleg épületfalon, födémen, vagy egyéb szerkezetén történő áthaladását megakadályozó réteg beépítésének folyamata.

 • Kapu

  Épületekhez, ingatlanokhoz tartozó külső főbejárat, főleg gépjárművek közlekedési céljára.

 • Külső nyílászárók

  Információ az épület külső nyílászáróiról

 • Nyílászárók, nyílászáró árak, fa nyílászáró, müanyag nyílászáró

  Információ a nyílászárókról, nyílászáró árak, fa nyílászáró, müanyag nyílászáró.

 • Üveges

  Ajtók, ablakok portálok üvegezését végzi.

 • Vagyonvédelem, biztonságtechnika

  Információ a családi házban alkalmazható biztonságtechnikai eljárásokról

Ajánlott hírek
 • Jó tudni – a munkaterület átadás átvétel szabályai

  A kivitelezés kezdetén a megrendelő, azaz a tulajdonos átadja a munkaterületet a vállalkozónak, melynek tényét az építési naplóban - E-naplóban is rögzítik. Ha ez nem megoldható, akkor a helyszínen felvett jegyzőkönyvet csatolni kell az E-naplóhoz. Ezen eljárás során megjelölik a munkaterületet, majd nyilatkoznak arról is, hogy alkalmas-e a munkavégzésre, és rögzítik az átadás-átvétel tényét.

 • Életveszélyes szén-monoxid érzékelők

  Megdöbbentő, de igaz, amit olvashattunk nemrég különféle hírforrásokban a piacon lévő szén-monoxid érzékelőkről. Az elmúlt évtized szén-monoxid-mérgezési baleseteiből tanulva egyre jobban terjednek azok a készülékek, melyek a veszélyes gázok jelenlétét jelzik, de mint a tapasztalatok  mutatják sokszor tévesen!    

 • Nem csak vállalkozók figyelmébe. Új jogosulatlan tevékenység.

  Bővült az úgynevezett jogosulatlan tevékenységek köre. Ezt részletesen a 2013. évi XXXIV. törvény tartalmazza. Megjelent a Magyar Közlöny 2013.évi 57. számban.

 • Építésügyi hatósági útmutató

  Júniusban megjelent az Építésügyi Hatósági Útmutató,  mely egy folyamatosan frissülő digitális kiadvány. Ennek megvásárlásával a használója az építésügyi eljárások és szankcionálási rendszerét év végéig folyamatosan aktualizálva, digitális formában kaphatja meg.  

 • Hazánk eddigi legnagyobb passzív házát kezdik építeni

  Budapesten a XIII. kerületben fog felépülni passzív ház technológiával az a társasház, melyben egy 50 m2-es lakás átlagos fűtési költsége 15 ezer forint körül várható. Az épületet 100 lakásos bérházként tervezték, generálkivitelezője a Magyar Építő Zrt.