Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Melegburkoló

A melegburkoló készíti el azokat a meleg hatású padlóburkolatokat, melyek leggyakrabban a lakóhelyiségekben szükségesek, ez lehet parketta, padlószőnyeg, laminált padló, PVC vagy parafa.

A lakóépületekben ritkán van szükség műgyanta burkolatra, ez inkább garázsok és üzemek aljzatán kívánatos burkolat, de ezt is a melegburkoló készíti el.

A melegburkoló munkatechnológiája változatos, lehet szárazon fektetett, mechanikusan rögzített vagy ragasztott. A technológiát a burkolat anyaga és kialakítása határozza meg.

Napjainkban a melegburkolatok választéka színben és anyagban igen kiterjedt, ám mégis érdemes melegburkoló tanácsát kérni, mielőtt valaki kiválasztja otthona számára a burkolatokat. Nemcsak a szín és az ár határozza meg a választást, hiszen az alapanyag minősége sok esetben döntő az élettartam kérdésében. Ebből adódóan a melegburkoló munkája a tanácsadással kezdődik.

A melegburkoló feladatai

Helyszíni felmérés után a melegburkoló az aljzat előkészítésével kezdi a munkálatokat. Az aljzat legtöbbször kiegyenlítést igényel. Ezután az előkészítő munkálatok a burkolattól függenek. Parketta esetében szükség van lépéscsökkentőre vagy párazáró fóliára. Padlószőnyeg és PVC esetén a kiegyenlítés után kezdődhet a burkolat leragasztása. A parketták és laminált padlók rögzítése történhet ragasztással, összekapcsolással, hagyományos parketta esetén szögeléssel.

A melegburkoló a munka befejező fázisában elkészíti a szegélyeket, hogy a burkolat esztétikus és hosszú életű legyen. Egyes esetekben, például hagyományos parketta esetén, a befejező fázis a felületkezelés, ami parkettánként eltérő lehet.

Ajánlott cikkek
 • Burkoló

  Padlók és falak felületének, előregyártott elemekből, helyszínen késztett burkolását kivitelező szakember.

 • Építés

  Épületek létrehozása célját szolgáló, az építmény fizikai megvalósítását jelentő munkafolyamat.

 • Felületképzések, külteri burkolatok, beltéri burkolatok

  Információ a felületképzésről, külteri burkolatok, beltéri burkolatok.

 • Hidegburkolatok

  Információ a családi ház

 • Melegburkolat

  Információ a melegburkolatról. Alacsony hővezetési tulajdonságú, ezért meleg hatású burkolat típus, általában lakó helyiségek padlóburkolata céljából.

 • Melegpadlók

  Információ a családi ház melegpadlóiról

 • Parketta

  Fa anyagú, elemekből összeállított padlóburkolat.

 • Parkettás

  Fa anyagú melegburkolatokat, többnyire padlóburkolatokat készítő szakember.