Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

  • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Lakberendező

A lakberendező épületek belső tereinek, a lakókörnyezet formai kialakítását végzi el általában a forgalomban kapható késztermékekből.

Az épületen belül leggyakrabban a fürdőszoba, konyha, lakószobák, étkező berendezését alakítja ki, továbbá a funkcionális használati eszközökön kívül a lakberendező megtervezi és kialakítja a díszítőelemeket, falburkolatokat, világítást.

A lakberendező gyakran irányított partnere az építészeknek, belsőépítészeknek. A tervező és kivitelezési munkálatokat gyakran együttesen végzik, együttműködésük elengedhetetlen a megfelelő esztétikum és funkcionalitás kialakításához.

A lakberendezés tényezői

A színek és formák kialakítása, megtervezése több tényező függvénye, egyrészt figyelembe kell venni a környezetet, a környezeti hatásokat, a méreteket, valamint nagyon fontos a felhasználó igénye. Ezeknek a tényezőknek az összehangolását és a lakóterek ennek alapján való kialakítását végzi a lakberendező.

A lakberendező rendelkezik azzal a szakmai tudással és tapasztalattal, amelynek révén előre képes meghatározni a színek, formák, fényviszonyok egymásra való hatását. Ennek alapján előre meg tudja tervezni, hogy egy lakóhelyiség milyen komfortérzetet nyújt majd az ott tartózkodók számára. A lakberendező munkájában közrejátszik a lakás fekvése, a természetes fény jellemzői, a lakás elrendezése, a helyiségek alakja. Mindezek alapján a lakberendező olyan stílust hoz létre, mely az épület helyiségeit egységessé teszi, ezzel harmonikus életteret biztosít. Biztosítja, hogy a funkcionalitás, a kényelem és az esztétikum ne menjen egymás rovására, így hozza létre a lakás belső egységét.

Ajánlott szakemberek Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek Ajánlott hírek
  • Földgáz égetés nanotechnológiával

    A technikai fejlődés az energiahasznosítás hatékonyságát is növelheti, a nanotechnológiának köszönhetően. A módszer segítségével a metán alacsony hőmérsékleten és tökéletesen el tud égni, ezzel a környezetbe is kevesebb káros anyag, és kevesebb üvegházhatást növelő gáz kerül. 

  • Változás az építési termékek beépítési előírásaiban

    2013. július 1-től hatályát vesztette az építési termékek megfelelőség igazolásáról szóló jogszabály. Magyar Közlöny: 2013.61. sz. Ezzel megszűnt a 3/2003. (I.25.), melyet a 109/2013 (IV.9.) Kormány rendelet módosított.