Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

KG cső

A KG cső és a hozzá tartozó idomok elsősorban gravitációs csatornarendszerek kiépítéséhez használatosak. Ezek révén válik megoldhatóvá a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetése. A KG cső színe általában narancssárga.

A KG cső alapanyaga

Ez a típusú csatornacső több alapanyagból készülhet, leggyakrabban polivinklorid, de lehet polietilén és polipropilén is. Ezek az alapanyagok azért kiválóak, mert +60 Celsius-fokig semmilyen deformálódás nem történik. A csövek és idomok összeillesztésénél gumigyűrűs tágulások találhatók, ezek biztosítják a teljes vízzáróságot, ami létfontosságú egy csatornacső, illetve idom esetében.

A KG cső kizárólag földfelszín alatti szennyvíz elvezetésére alkalmas, mivel nem UV álló. A csövek belső felülete teljesen sima, ez biztosítja a szennyvíz akadálytalan áramlását. A KG cső fektetését optimális esetben meleg évszakokban végzik, mivel az alapanyag +5 Celsius-fok alatt erősen sérülékeny.

A KG cső mérete

Méretét tekintve létezik 1 méter, 2 méter, 3 méter, valamint 5 méter hosszú cső, az adott terület határozza meg, hogy melyik kerüljön lefektetésre.

Gyűrűmerevség szempontjából normál esetben az SN4 KN/nm terhelési osztályba tartozó KG cső kerül felhasználásra, normál mélységben való fektetéshez ez a minőség optimális. Egyes esetekben a szokásosnál mélyebb rétegekben szükséges a fektetés, ilyenkor az SN8 KN/nm terhelési osztályba sorolt KG cső kerül felhasználásra.

Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Bádogos

  Fémlemez munkák előregyártásának és helyszíni kivitelezésének szakembere.

 • Csatorna

  Épületeknél a víz és szennyvíz elvezetését szolgáló csőszerű építmény.

 • Dilatációs elem

  Információ a dilatációs elemről. Belső terek szilárd aljzatainak szükséges előírásszerű dilatációira, vagy technológiai megszakításai miatt kialakuló hézagokat biztosító elem.

 • Dilatációs profil

  Dilatációs hézagok áthidalásainak esztétikus eltakarását biztosító elem. Információ a dilatacióról.

 • Gépi földmunkás

  Gép erővel végzett föld kitermelési, rakodási és szállítási feladatok ellátása az építkezésen.

 • Kulcsrakész

  Beköltözhető műszaki állapotú épület, lakóház, mely rendelkezik a funkcionális használathoz szükséges feltételekkel.

 • Külső homlokzati munkák

  Információ a családi házon végzendő külső homlokzati munkákról

Ajánlott hírek
 • A globális ingatlanpiac növekedése folytatódik

  Az ingatlan piacot az ingatlan befektetéseket illető nagyobb kockázatvállalási hajlam erősíti, melynek alapja a kedvezőbb hozamok elérésébe vetett bizalom növekedése.

 • Rekordszámban szűnnek meg a cégek Magyarországon

  Az idei év első félévében több mint 16100 céget töröltek a cégbíróságok, ami jó 500-al több mint az eddigi rekord, ami 2010 második félévében volt. Ehhez képest kevesebb cég alakul, így a működő vállalkozások száma folyamatosan csökken.  

 • Tervcafé 2013.01.30.

  A 2013-as év első Tervcaféjára került sor most szerdán. A helyszín a már jól ismert Aqua MART Bemutatóterem, ahol kellemes környezetben lehet beszélgetni a családi házunk terveiről. Meglepetésként az első 15 percben egy rövid bemutatót hallgathattunk meg a központi porszívókról. Elgondolkodtató téma, főleg azoknak, akik nem szeretik a zajt.