Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Hőszigetelő

Az épületszigetelés három fő szakterülete (hang-, hő- és vízszigetelés) közül a hőszigetelés problémáinak megoldását, megtervezését és annak kivitelezését végzi szakszerűen.

A hőszigetelő végzi el az épület teljes hőszigetelését, vagyis az aljzat alatt, a falazatokon kültéren és beltéren, a födémen, a tetőszerkezetben, továbbá a homlokzati hőszigetelést is ő készíti. Utólagos hőszigetelés esetén a homlokzati hőszigetelést általában erre specializálódott szakemberek végzik.

A hőszigetelő által használt alapanyagok

Hőszigetelő alapanyagok a polisztirol, a kőzetgyapot, az üveggyapot, az extrudált polisztirol, a heratekta. Polisztirol lépésálló hőszigetelő anyagok kerülnek az aljzat alá, kerülhet a födémbe, valamint homlokzati szigetelés is készülhet ebből az alapanyagból.

A legelterjedtebb azonban még mindig a kőzetgyapot alapanyag. Ennek oka, hogy jó minőségű, időtálló és könnyű beépíteni. Felhasználási területe univerzális, alkalmazható homlokzatra, szarufák közé, válaszfalba, előtétfalba, födémre és lapos tetők szigetelésére egyaránt.

Üveggyapot hőszigetelő anyag kerülhet szarufák közé, válaszfalba vagy födémre terítve. Ez egy ásványi eredetű alapanyag, sok tekintetben hasonló a kőzetgyapothoz. Beépítése egyszerű, alkalmazása gazdaságos.

Az extrudált polisztirol hőszigetelő anyag felhasználási területe a lábazatok, zsaluzat és a koszorúk szigetelése.

A heratekta alapanyag felhasználható homlokzati szigeteléshez, speciális felhasználási módja a hőhidak kiküszöbölése.

Nagyon sokféle hőszigetelő alapanyag létezik, amelyek felhasználási területük tekintetében mutatnak némi átfedést. Egy adott épület esetében a hőszigetelő szakember dönti el, hogy milyen alapanyagot használjanak, valamint megtervezi beépítését és elvégzi a kivitelezést.

Ajánlott kivitelezők

Kovács Miklós

ács, bádogos, tetőfedő, hőszigetelő, gipszkartonszerelő díjmentes ajánlatkérés » bemutatkozás, referenciák
Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Fal

  Az épületek esetén kialakított, a vastagságához képest hosszúkás, magas, téglatest alakú térelválasztó szerkezet.

 • Hidegburkolat

  Információ a hidegburkolatról, járólapról, téglaburkolatról. Magas hővezetési tulajdonságú, ezért hideg hatású burkolat típus, lakó helyiségeken túl főleg közlekedők, vizes helyiségek, teraszok, közösségi létesítmények padló- és fal-burkolata.

 • Hőszigetelés

  Hideg, vagy, vagy meleg épületfalon, födémen, vagy egyéb szerkezetén történő áthaladását megakadályozó réteg beépítésének folyamata.

 • Kulcsrakész

  Beköltözhető műszaki állapotú épület, lakóház, mely rendelkezik a funkcionális használathoz szükséges feltételekkel.

 • Nyílászáró

  A ház - épület - külső és belső falaiban kialakított nyílásba beépített szerkezetek összessége, melyek a falnyílást le oly módon zárják le, hogy azon nyitás által a közlekedést, vagy levegő beeresztést vagy fény áteresztést biztosítsák.

 • Szigetelés

  Többnyire víz, hő, vagy hang (elektronikában az elektronok) adott szerkezeten történő áthaladását megakadályozó szerkezeti réteg beépítésének folyamata.

 • Szigetelő

  Az a szakmai képzettséggel rendelkező mester, aki a szigetelések készítését végzi el.

Ajánlott hírek
 • Nyilvántartásba kerülnek a nemfizető vállalkozók

  2013 nyár óta – július 1-től - az OÉNY-ben azaz az Országos Építésügyi Nyilvántartásban közzéteszik a nem fizető vállalkozókat. Remélhetően az új rendelkezés a körbetartozás csökkenésével járhat.

 • Jó tudni – a munkaterület átadás átvétel szabályai

  A kivitelezés kezdetén a megrendelő, azaz a tulajdonos átadja a munkaterületet a vállalkozónak, melynek tényét az építési naplóban - E-naplóban is rögzítik. Ha ez nem megoldható, akkor a helyszínen felvett jegyzőkönyvet csatolni kell az E-naplóhoz. Ezen eljárás során megjelölik a munkaterületet, majd nyilatkoznak arról is, hogy alkalmas-e a munkavégzésre, és rögzítik az átadás-átvétel tényét.

 • Elektronikus építési napló

  2013. október 1. óta - bizonyos beruházási kör kivételével (sajátos építményfajták) – az építési naplót már elektronikus formában kell vezetni. E szerint az építési kivitelezési folyamat résztvevői a napló vezetési, ellenőrzési, bejegyzési kötelezettségeiket az elektronikus építési napló alkalmazás segítségével kell teljesítsék. (313/2012 (XI.8.) Kormány rendelet 24§ (3) bekezdés szerint.

 • Életveszélyes szén-monoxid érzékelők

  Megdöbbentő, de igaz, amit olvashattunk nemrég különféle hírforrásokban a piacon lévő szén-monoxid érzékelőkről. Az elmúlt évtized szén-monoxid-mérgezési baleseteiből tanulva egyre jobban terjednek azok a készülékek, melyek a veszélyes gázok jelenlétét jelzik, de mint a tapasztalatok  mutatják sokszor tévesen!    

 • Hogyan változnak az épületenergetikai követelmények hazánkban?

  Tavasszal megszületett a kormány döntése, hogy ha nem is Nyugat-Európát, de legalább egy-egy környező országot sikerüljön utolérni az épületek energetikai jellemzői terén.