Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Homlokzat készítő

A homlokzat készítő elkészíti a ház külső burkolatát, ez adja meg a ház „arcát”, valamint többnyire a ház hőszigetelési mértékét.

A ház külső burkolata lehet hagyományos vakolat, többrétegű hőszigetelés és annak fedőburkolata, amely lehet vékonyvakolat, díszítő vakolat, hőszigetelő vakolat. A ház homlokzatának burkolatát a homlokzat készítő készítheti természetes kőből, valamint méretre gyártott homlokzati burkolólapokból. Amikor kőburkolat kerül egy épület homlokzatára, azt általában nem homlokzat készítő, hanem hidegburkoló készíti.

A homlokzat készítő feladatai

A homlokzat készítő feladata, hogy úgy készítse el az épület külső burkolatát, hogy esztétikailag és funkcionálisan is megfeleljen a leendő felhasználó igényeinek, valamint a ház későbbi üzemeltetése szempontjából gazdaságos legyen. A hőszigetelés szempontjai tehát nagy szerepet játszanak a homlokzat elkészítése során.

Nagyon sokféle homlokzati festék és színező vakolat kapható napjainkban, így szinte bármilyen színben elkészíthető a ház külső festése. Ez mindössze esztétikai kérdés, amit a felhasználó igényei határoznak meg. A homlokzat készítő ezen tényezők alapján választja ki a megfelelő homlokzati festéket. A hőszigetelő rendszer megtervezése és elkészítése azonban az épület más tényezőitől függ, például a falszerkezet adataitól, az építés típusától stb.

A homlokzat készítő feladata a felhasználó igényei szerint a dekorációk elkészítése, ami szintén nagyon széles skálán mozog. Dekorációs célból a homlokzat készítő felhasználhat akár hungarocell díszlécet, szeletelt téglát, polisztirol díszeket, készíthet egyedi dekorációs falfestést, domborműveket stb.

Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Dilatációs profil

  Dilatációs hézagok áthidalásainak esztétikus eltakarását biztosító elem. Információ a dilatacióról.

 • Építés

  Épületek létrehozása célját szolgáló, az építmény fizikai megvalósítását jelentő munkafolyamat.

 • Hidegburkolat

  Információ a hidegburkolatról, járólapról, téglaburkolatról. Magas hővezetési tulajdonságú, ezért hideg hatású burkolat típus, lakó helyiségeken túl főleg közlekedők, vizes helyiségek, teraszok, közösségi létesítmények padló- és fal-burkolata.

 • Hidegburkoló

  Padlók és falak felületének, előre gyártott elemekből, helyszínen késztett burkolását kivitelező szakember.

 • Hőszigetelés

  Hideg, vagy, vagy meleg épületfalon, födémen, vagy egyéb szerkezetén történő áthaladását megakadályozó réteg beépítésének folyamata.

 • Szigetelő

  Az a szakmai képzettséggel rendelkező mester, aki a szigetelések készítését végzi el.

 • Üveges

  Ajtók, ablakok portálok üvegezését végzi.

Ajánlott hírek
 • Életveszélyes szén-monoxid érzékelők

  Megdöbbentő, de igaz, amit olvashattunk nemrég különféle hírforrásokban a piacon lévő szén-monoxid érzékelőkről. Az elmúlt évtized szén-monoxid-mérgezési baleseteiből tanulva egyre jobban terjednek azok a készülékek, melyek a veszélyes gázok jelenlétét jelzik, de mint a tapasztalatok  mutatják sokszor tévesen!    

 • Hogyan változnak az épületenergetikai követelmények hazánkban?

  Tavasszal megszületett a kormány döntése, hogy ha nem is Nyugat-Európát, de legalább egy-egy környező országot sikerüljön utolérni az épületek energetikai jellemzői terén.  

 • Százezrek élnek lakhatási bizonytalanságban hazánkban

  A magyar lakosság lakhatási feltételei évről évre nehezedtek, derült ki a Habitat for Humanity Magyarország jelentéséből. Ennek fő okai a következőkben keresendők. 2012. évben a háztartások kiadásaik között a lakhatás finanszírozására a család jövedelmének 27%-át kellett fordítsák, ami nemcsak önmagában véve magas, de 1,5 % -kal több az 2011. évi adatokhoz képest.

 • Mi a helyzet az energetika pályázatok terén?

  2013. év végéig viszonylagosan magas, mintegy 6-7 milliárd forint áll rendelkezésre energetikai pályázatok támogatására, tudhattuk meg nemrég  Vámosi Gábor, az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség igazgatója nyilatkozatából.

 • Növekedés az építőiparban

  A tavaszi hónapok építőipari statisztikai adatai bíztató számokat mutatnak. A növekedés már márciusban egy tized híján 10 % -kal haladta meg a tavalyi adatot, ezzel  2005 óta a legmagasabb eredményt produkálva.