Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu

Hírek archívum

Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

  • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

E-jegyzőkönyv átadás-átvételi eljáráskor

Október 1 után megkezdett építkezéseken már elektronikus építési naplóvezetés történik. Ennek megfelelően az építési folyamattal kapcsolatos különféle jegyzőkönyveket, így az átadás-átvételi jegyzőkönyvet is már az E-naplóban kell rögzíteni. Az elkészült jegyzőkönyvet az e-főnaplóhoz kell csatolni.

Az átadás-átvételi eljárás célja, hogy a felek megállapítsák az elkészült építésszerelési tevékenység a szerződésben rögzített módon maradéktalanul elkészült-e, és megfelel-e a teljesítés a jogszabályoknak és az előírt műszaki követelményeknek és jellemzőknek.

A sikeres átadás-átvételi eljárás eredményeként a jegyzőkönyv alapján e-teljesítésigazolás kiállítása következik.

Mit tartalmaz a jegyzőkönyv?

Tartalmazza az eljárás kezdetét és lezárási időpontját, a résztvevők adatait, és részvételi minőségét. Rögzíteni kell benne, az észrevételeket és az érvényesíteni kívánt szavatossági igényeket, a szerződés szerinti követelményekkel kapcsolatos igényeket. Rögzíteni kell a feltárt hibákat és hiányosságokat, azok megnevezését, és mennyiségét, a hibás részekre vonatkozó költségvetési tételeket.

A jegyzőkönyv tartalmazza a jogszabály szerinti nyilatkozatokat, és az építtető döntését arról, hogy az építményt átveszi-e. Nyilatkozni kell arról is, hogy építtető a hibák kijavítását, vagy árengedményt kér.

A jegyzőkönyv fontos befejező része, a felek nyilatkozata a jegyzőkönyv jóváhagyásáról.