Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

  • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Gyakran ismételt kérdések

Regisztráció

A haz.hu oldalon lévő közérdekű információk regisztráció nélkül is elérhetők. Ide tartoznak a cikkek, a szak(i)szótár, és néhány egyéb szolgáltatás.

A projekt kezelő rendszer, a szakemberek közötti keresés már regisztrációhoz kötött.

A kivitelezők ha szeretnének a rendszerben megjelenni, azt csak regisztráció után, az azt követő minősítési folyamat eredményeképpen tehetik meg.

Ugyancsak regisztrációs folyamattal érhető el a műszaki szakemberek, műszaki ellenőrök részére fenntartott adatbázisba való bekerülés lehetősége.

A regisztráció után egy válasz e-mail küldünk, melyben egy megerősítést kell tenni, a megnyitott profil oldal csak ezt követően válik elérhetővé. Szakemberek és műszaki ellenőrök részére ezen túlmenően külön szolgáltatói szerződés megkötése szükséges.

Bejelentkezés

A szükséges regisztrációs folyamat, és szerződési feltételeket követően a saját profil oldal bejelentkezés után érhető el.

Adatrögzítés, módosítás

Adat feltöltés, módosítás bejelentkezés után lehetséges. Az adatmódosítások és feltöltések után a oldalon csak a szolgáltató ellenőrzése után jelennek meg a változtatások. Vannak olyan adatok, melyeket szolgáltató tölt fel, azt követően hogy azokat egyeztette a felhasználóval és ellenőrizte valódiságukat. Jellemzően ide tartoznak a kivitelező minősítését és megbízhatóságát befolyásoló információk.

Ütemterv

Az oldalon egy átlagos, hagyományos technológiával épülő családi ház megvalósításának ütemtervét lehet elkészíteni. A megadott adatok alapján az ütemterv generátor javaslatot ad a szükséges építési szakaszokra, azok átfutási idejére, a lehetséges párhuzamos munkavégzésekre. Egy komplex építési feladatot, családi ház felépítését 3 féle fizetési szakaszolással, 10, 15 és 26 elszámolási szakaszra bontva jeleníthet meg. Az ütemterv összesen akár 76 különféle munkafázisra bontva mutatja meg, milyen munkafázisok várhatók, melyiknek mennyi az átfutási ideje. Az ütemterv egyes szakaszai információt adnak, hogy mely ütemhez milyen szakemberek szükségesek, milyen munkarészeket kell ellenőrizni, és milyen anyagokra lehet szükség a megvalósításhoz. Az ütemterv ütemeihez kapcsolódnak a kalkulátor által adott szakasz bekerülési költségek.

Árkalkulátor

Az ütemtervhez kapcsolódóan kalkulációt lehet végezni az adott családi ház felépítési költségeinek kiszámítására, melyre egy részletes adatokkal, - teljes építési ütemezésre lebontott anyag és munkadíj felosztással - szolgáló kalkulátort üzemeltetünk.

A kalkulátor alap esetben Budapest és Pest megye területén megvalósítható lakóépület felépítési költségeit számítja. A kalkulátor tájékoztató adatot ad, semmiféle felelősséget nem vállalunk abból, ha egy épület bekerülése bármely irányban eltér a kalkulátorunk által megadott értéktől. A kalkulátorban sokféle adat beállítása szükséges, melyek mind befolyással vannak a költségekre. Minden lehetőséget nem állt módunkban modellezni, a telekviszonyok, az előírások, a felhasznált anyagok köre, a választott technológia, a kivitelező árszintje, mint eltérést jelenthet. A kalkulátor a jelenlegi trend szerint már fokozott hőszigetelésű megoldásokat kínál, a hagyományos, olcsó nem szigetelt szerkezetek nem számíthatók vele.

Építési feladatok - Projektek

Az építtetők feltölthetik leendő építési feladataik adatait, továbbiakban: Projekt. Az építtető csak valós adatokat adhat meg. A valótlan információk a további felhasználókat megtéveszthetik, mellyel rontja az oldalon megbízhatóságát, és ezzel szolgáltatónak illetve a felhasználóknak is kárt okoz. A megtévesztéssel okozott kárt megtéríttetjük. Projektet kizárólag az ingatlan tulajdonosa rakhat fel, saját adataival.

A projektek feltöltésének célja, hogy a kivitelezők keresni tudjanak közöttük, és ajánlatot tehessenek. 

Kivitelező kereső

A haz.hu oldal egy minősített kivitelező szakember kereső szolgáltatást üzemeltet. Ennek keretein belül az építtető az általa feltett különféle építési feladatokhoz kereshet az adatbázisból kivitelezőt.

Az építtető a kivitelező adatai szerinti paraméterek alapján keresést illetve leválogatást indíthat, mely során kiválaszthatja az általuk tervezett építési feladatra megfelelőnek tűnő vállalkozókat, majd kapcsolatfelvételt kezdeményezhet, illetve számukra ajánlatkérést küldhet.

A kivitelezők között azok szinte minden adata alapján lehet szűrni. Fontos szűrők a földrajzi hely, a vállalási terület, a vállalkozás típus, a specializálódás, a szakmák és a feladatok, azaz hogy egy épületen az adott szaki mely munkarészeket vállal elkészíteni.

Kivitelezői profil

A szerződött kivitelező a HAZ.hu Kft minősítési rendszere lapján kerülhet az adatbázisba.

A HÁZ.hu Kft elkészíti a kivitelező profil oldalát, fotókkal adatokkal.

A kivitelező felteheti a vállalkozása paramétereit, munkaerő állományát, bemutathatja gépesítettségét, felszereltségét, felrakhatja referenciáit, és ezekről, valamit a cégről fotókat, és videókat tölthet fel. Adatlapján pontosan specifikálja, hogy mely szakágakkal, és mely tevékenységekkel áll az építtetők rendelkezésére. A kivitelező részvétele díjtalan. A kivitelezői minősítésért egyszeri díjat kell fizetni, a mindenkori feltételek és díjszabás szerint.

Kivitelezői adatok

A kivitelező által kötelező adatokat a kivitelezői adatlap tartalmazza. Az adatok egy részét - alapadatok - kötelező megadni, a további információk a kivitelező minősítéshez szükségesek. Ezen túlmenően ajánlott a profil oldal összes információját kitölteni, ugyanis az a kivitelező, akik többet mutat magáról, megbízhatóbbnak tűnik, így nagyobb eséllyel indul versenybe a megrendelésekért.

Kivitelező minősítés

A jelentkezőt a HAZ-hu Kft minősíti saját minősítési rendszere alapján. Ennek során bevizsgálja a kivitelező referenciáit, pénzügyi stabilitását, humán erőforrás hátterét, és műszaki, tárgyi felkészültségét. A megfelelt vállalkozók megjelenhetnek az adatbázisban. A minősítés nyilvános részén túl a HÁZ.hu Kft saját felhasználásra a kivitelezőket különféle minőségi kategóriákba rendszerezi, melyet a számukra biztosított szolgáltatások során vesz figyelembe. 

Projekt keresés

A kivitelező a felrakott projektek között válogathat, különféle leválogatási paraméterek, vagy keresési feltételek szerint megtalálhatja az őt érdeklő építési feladatokat, majd kapcsolatot kezdeményezve, ajánlatot adhat rá.

HAZ.hu projektek

Itt megtekinthetők azok a projektek, melyek a haz.hu projekt kezelő rendszerében futnak, vagy futottak. A projekteket készítő kivitelezők és a projekteket ellenőrző műszaki ellenőrök adatlapjai is elérhetők innét. Olvashatók a projekt során írt kommentek, vélemények, a kivitelezőről és a folyamatról. 

Cikkek

Szakcikkek olvashatók a ház építéssel kapcsolatosan. Az első csoportban az építkezést megelőző folyamatokba engedünk bepillantást, majd a második csoportban a teljes építési folyamatot vesszük szemügyre. Itt kategóriánként egy összefoglaló leírást követően a teljes építési folyamat minden munkafázisáról olvashat.

A szakcikkeket kiegészítjük az építőanyagokról szóló leírásokkal, továbbá egy blog szekció keretein belül "Egy műszaki ellenőr naplójából" címmel írunk régmúlt építkezéseken előfordult esetekről, furcsaságokról, hibákról, melyek közt mulatságos és tanulságos eset leírások is lesznek.

Hírek

A haz.hu oldalon az építés iránt érdeklődőket érintő aktuális információk és hírek olvashatók.

Szak(i)szótár

Megjelentetjük azokat a ház építéssel kapcsolatos szakszavakat, melyek iránt a legnagyobb az érdeklődés. Emellett a leggyakoribb ötven-egynéhány olyan szakma leírását, kikre egy építési feladat során szükség lehet.

A szakszavak fölé irányítva az egeret máris olvasható az adott szó rövid jelentése. A szakszóra kattintva olvasható a teljes részletes definíció. A szakszavak a szakcikkekből is elérhetők, ott kiemelve szerepel, melyekről olvasni lehet.