Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Gipszkarton szerelő

A gipszkarton szerelő speciális gipszből készült burkolatot készít – szárazvakolatnak is hívjuk –, továbbá belsőépítészeti szerkezeteket készít, válaszfalakat, álmennyezeteket, valamint ezekhez a tartószerkezeteket is kialakítja, mely fából vagy fémből is készülhet.

A szárazvakolat egy modern építőipari technológia, mely az utóbbi években nagyon elterjedt, a munkálatokat a gipszkarton szerelő végzi el. Gyors elterjedésének több oka is van, ez a technológia olcsóbb, esztétikusabb, valamint gyorsabban elkészül, mint a hagyományos vakolat, ezért részesítik előnyben a felhasználók és a kivitelezők egyaránt. A gipszkarton felhelyezése történhet ragasztással vagy szereléssel, a felhasználási felülettől, valamint a helyigénytől függ, hogy melyik módszert alkalmazza a gipszkarton szerelő.

A gipszkarton szerelő feladatai

A gipszkarton lapokat üzemekben előre legyártják, többféle méret kapható. Ezeket a kész lapokat a gipszkarton szerelő késsel vagy gipszkarton-fűrésszel méretre vágja. Ezután a gipszkarton szerelő felragasztja a lapokat. Ha a fal nem alkalmas a teherviselésre, akkor tartószerkezetet épít fából vagy fémből. A szerelési eljárás hőszigetelési és hangszigetelési szempontból is jobb megoldás a ragasztásnál.

A gipszkarton szerelő feladata nem ér véget, amikor a szárazvakolat a helyén van. Száradás után (ragasztás esetén) szükséges a glettelés, hogy a lapok közötti nem maradjanak rések. Szerelt gipszkarton esetén a gipszkarton szerelő a csavarfejeket síkba hajtja, majd ezután gletteli, így lesz teljesen sík, utómunkálatra kész a falfelület. Ezután történhet meg a felület festése, tapétázása, burkolása, illetve más munkálatok.

Ajánlott kivitelezők

Kovács Miklós

ács, bádogos, tetőfedő, hőszigetelő, gipszkartonszerelő díjmentes ajánlatkérés » bemutatkozás, referenciák
Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Burkoló

  Padlók és falak felületének, előregyártott elemekből, helyszínen késztett burkolását kivitelező szakember.

 • Fal

  Az épületek esetén kialakított, a vastagságához képest hosszúkás, magas, téglatest alakú térelválasztó szerkezet.

 • Készház

  Üzemben előregyártott falakból és födémekből, helyszínen rövid szerelési idő alatt összeállított épület.

 • Külső homlokzati munkák

  Információ a családi házon végzendő külső homlokzati munkákról

 • Lábazat

  Információ a lábazatról. Az épület alsó, terepsík fölé nyúló falazattal összefüggésben kialakított szerkezeti része.

 • Párkányok

  Információ a családi házban előforduló párkányokról

 • Vakolat

  Oltott mészből és folyami homokból, - kevés cement hozzáadásával - kialakított keverék, habarcs (malter) felhasználásával készített többnyire sík felület.

Ajánlott hírek
 • A felújítási munkák diktálják az építőanyag piacot

  Az elmúlt évek jelentős lakásépítéseinek visszaesése mellett a hangsúly a felújítások és bővítések irányába tolódott. Ezek a munkák azonban nem tudják pótolni a recesszió miatti kiesést. 

 • Hazánk eddigi legnagyobb passzív házát kezdik építeni

  Budapesten a XIII. kerületben fog felépülni passzív ház technológiával az a társasház, melyben egy 50 m2-es lakás átlagos fűtési költsége 15 ezer forint körül várható. Az épületet 100 lakásos bérházként tervezték, generálkivitelezője a Magyar Építő Zrt.  

 • Mikor nem kell felelős műszaki vezető - fontos változás a jogszabályban!

  Ismét változás történt a felelős műszaki vezető alkalmazását illető kötelezettségek terén, ugyanis 2013. április 19-étől szigorodtak a feltételek.

 • Tervcafé 2013.01.30.

  A 2013-as év első Tervcaféjára került sor most szerdán. A helyszín a már jól ismert Aqua MART Bemutatóterem, ahol kellemes környezetben lehet beszélgetni a családi házunk terveiről. Meglepetésként az első 15 percben egy rövid bemutatót hallgathattunk meg a központi porszívókról. Elgondolkodtató téma, főleg azoknak, akik nem szeretik a zajt.