Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan Gépi földmunkás

Gépi földmunkás

A gépi földmunkás az a szakképzett gépkezelő, aki gépi erő felhasználásával végzi el a földmunkákat, leggyakrabban a földkitermelést, a rakodást, a szállítást, a tereprendezést.

A gépi földmunkás által nyújtott szolgáltatások

Az alábbi szolgáltatások szükségessége esetén van szükség gépi földmunkás szakemberre: tereprendezés, árokásás, pincetömb kiemelése, alapozás, gépi sávalap-ásás, medence kiemelése, közműépítés, csatornázás, épületbontás, talaj kiegyenlítése, valamint általában a gépi földmunkás szállítja el a törmeléket a legális lerakodóhelyre. További lehetséges munkálat az elöregedett növények kivágása, kiásása géppel.

A gépi földmunkás munkagépei a kotró-rakodó, minikotró, homlokrakodó, lánctalpas kotrógép, gréder, úthenger, dózer-tológép, mélyásó, verőfej, harapóolló, forgórakodó, markoló. Az univerzális földmunkagépek általában fejtik, szállítják és elterítik a talajt, egyes esetekben tömörítik is.

Tereprendezés esetén leggyakrabban a nemkívánatos tereptárgyak eltávolítása történik gépi segítséggel, illetve útépítések esetén is szükség van tereprendezési munkálatokra, melyet szintén a gépi földmunkás végez.

Árokásásra leggyakrabban a csatorna nyomvonalának kiásásakor, gázcsatorna és kábelárok ásásakor, házalap ásásakor, kerítés nyomvonalának kiásásakor, valamint vízelvezető árok ásásakor van szükség. Az árokásáshoz használatos gépekkel történik a régi járdák és betonozások felszedése is.

Mélyépítés során is szükség van a gépi földmunkás szakértelmére, mivel ezeknek a munkálatoknak a megtervezése tapasztalatot igényel, és ennek során több különböző típusú munkagép használatára van szükség. Minden típusú munkánál a gépi földmunkás feladata, hogy a tervezés során eldöntse, melyik földmunkagép használata teszi a munkát a leggyorsabbá és leghatékonyabbá.

Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Dilatációs profil

  Dilatációs hézagok áthidalásainak esztétikus eltakarását biztosító elem. Információ a dilatacióról.

 • Építés

  Épületek létrehozása célját szolgáló, az építmény fizikai megvalósítását jelentő munkafolyamat.

 • Épületlakatos

  Fémekkel, főleg vassal dolgozó szakember, aki az épületen lévő vas anyagú épületszerkezeteket gyártja és beépíti.

 • Hidegburkoló

  Padlók és falak felületének, előre gyártott elemekből, helyszínen késztett burkolását kivitelező szakember.

 • Kerítés

  Ingatlan, földterület határvonalán létesített áthaladást megakadályozó vonalas építmény.

 • Kulcsrakész

  Beköltözhető műszaki állapotú épület, lakóház, mely rendelkezik a funkcionális használathoz szükséges feltételekkel.

 • Külső homlokzati munkák

  Információ a családi házon végzendő külső homlokzati munkákról

Ajánlott hírek
 • Nyilvántartásba kerülnek a nemfizető vállalkozók

  2013 nyár óta – július 1-től - az OÉNY-ben azaz az Országos Építésügyi Nyilvántartásban közzéteszik a nem fizető vállalkozókat. Remélhetően az új rendelkezés a körbetartozás csökkenésével járhat.

 • A globális ingatlanpiac növekedése folytatódik

  Az ingatlan piacot az ingatlan befektetéseket illető nagyobb kockázatvállalási hajlam erősíti, melynek alapja a kedvezőbb hozamok elérésébe vetett bizalom növekedése.

 • Pécs távfűtése 100 százalékban megújuló energiaforrásból

  A pécsi távfűtő hálózatra új energiaforrást csatlakoztattak, mely lágy biomassza tüzelésű egységből áll. Ezzel ezentúl zöld energia adja a város fűtési energiaszükségletének egy jelentős részét, mely a távfűtött lakásokba és a közintézményekbe jut el.  

 • Rekordszámban szűnnek meg a cégek Magyarországon

  Az idei év első félévében több mint 16100 céget töröltek a cégbíróságok, ami jó 500-al több mint az eddigi rekord, ami 2010 második félévében volt. Ehhez képest kevesebb cég alakul, így a működő vállalkozások száma folyamatosan csökken.  

 • Tervcafé 2013.01.30.

  A 2013-as év első Tervcaféjára került sor most szerdán. A helyszín a már jól ismert Aqua MART Bemutatóterem, ahol kellemes környezetben lehet beszélgetni a családi házunk terveiről. Meglepetésként az első 15 percben egy rövid bemutatót hallgathattunk meg a központi porszívókról. Elgondolkodtató téma, főleg azoknak, akik nem szeretik a zajt.