Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan Generál kivitelezés

Generál kivitelezés

Mi a generál kivitelezés jelentősége? 

A generál kivitelezés az építkezés megvalósítása a legelső lépésektől a kulcsok átadásáig. A generál kivitelezés során az építési fővállalkozó összehangolja az építkezésben dolgozók feladatait, elkészítteti a terveket, engedélyezteti azokat és végig felügyeli az építkezést.

A generál kivitelezés során leveszik a vállunkról az építkezés terhét, nem kell jelen lennünk minden munkafolyamatnál és sok felesleges stressztől és idegeskedéstől is megkímél egy jó generálkivitelező.

Milyen a jó generálkivitelező?

Fontos, hogy megfelelő szakembert találjunk, aki valóban szakszerűen és felelősségteljesen látja el a munkáját. A jó generálkivitelező megbízható, nagy jártassággal rendelkezik, jó referenciái vannak, összeszokott csapattal dolgozik együtt. Fontos, hogy olyan vállalkozót találjunk, akiben megbízunk és aki releváns referenciákat tud bemutatni.

Mire figyeljünk a generál kivitelezés során?

Mindent rögzítsünk szerződésben és alaposan gondoljuk át, mikre kell figyelnünk a generál kivitelezésről szóló megállapodásban. Ha a munkálatok összességére kötjük a szerződést, nem merülnek fel az építkezés közben újabb és újabb költségek, azokkal kapcsolatban, amikben már megállapodtunk. A generál kivitelezés során általában kisebb az építkezés végösszege, mintha mi magunk vennénk irányítsunk alá a ház felépítését és annak megszervezését, s külön-külön fizetnék a részmunkákért.

Kik a legjobb szakemberek a generál kivitelezésben?

Fontos, hogy megbízható, jó referenciákkal rendelkező szakembert válasszunk! Olyan cégek, vállalkozók közül válogassunk, akiknek legalább 5 éves tapasztalata van.  Mi összegyűjtöttük és minősítettük a szerintünk legjobb hazai generál kivitelezéssel foglalkozókat, ezen a linken találod őket és ismerheted meg munkájukat:

Generálkivitelezők »

Mennyibe kerül az építkezésed?

Ha még csak tervezel és nem tudod, vajon mennyi be is kerülne álmaid otthonának felépítése, segítünk, hogy kiszámold! Az építési kalkulátor a megfelelő paraméterek megadását követően kiszámítja neked a becsült összeget:

Kalkulátor »

Referenciák, melyek segíthetnek a döntésben!

A megfelelő szakember kiválasztása nehéz feladat. Azonban ha látod, milyen munkát végeztek el a szakemberek és közelebbről is megismerheted őket, nyugodtabban és biztosabban tudsz dönteni, kit választasz a generál kivitelezésre vagy az egyéb munkálatok lebonyolítására, elvégzésére. Az általunk minősített szakemberek referenciái:

Referenciák » 

Reméljük, segítettünk a döntésben és hamarosan felépül álmaid otthona! 

Ajánlott kivitelezők Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Építés

  Épületek létrehozása célját szolgáló, az építmény fizikai megvalósítását jelentő munkafolyamat.

 • Fal

  Az épületek esetén kialakított, a vastagságához képest hosszúkás, magas, téglatest alakú térelválasztó szerkezet.

 • Kapu

  Épületekhez, ingatlanokhoz tartozó külső főbejárat, főleg gépjárművek közlekedési céljára.

 • Készház

  Üzemben előregyártott falakból és födémekből, helyszínen rövid szerelési idő alatt összeállított épület.

 • Kulcsrakész

  Beköltözhető műszaki állapotú épület, lakóház, mely rendelkezik a funkcionális használathoz szükséges feltételekkel.

 • Nyaraló

  Ember által épített, lakóépületnél egyszerűbb, kisebb kialakítású, ideiglenes tartózkodási célt szolgáló építmény, melyet többnyire hétvégi, vagy szezonális, alkalmi kikapcsolódási, és pihenési célból használnak.

 • Nyílászáró

  A ház - épület - külső és belső falaiban kialakított nyílásba beépített szerkezetek összessége, melyek a falnyílást le oly módon zárják le, hogy azon nyitás által a közlekedést, vagy levegő beeresztést vagy fény áteresztést biztosítsák.

 • Szigetelő

  Az a szakmai képzettséggel rendelkező mester, aki a szigetelések készítését végzi el.

Ajánlott hírek
 • Egyre több új feladat az építtetők vállán

  Az elmúlt évek során több olyan jogszabályi változás történt, mely növelte az építtetők felelősségét és az építkezéssel kapcsolatos teendőit, legutóbb 2013-ban is történt néhány változás.  

 • Hogyan állt az építőipar idén nyáron?

  Szerényen, de tovább növekedtek az építőipari termelési adatok a nyári hónapok során. A júliusi termelés a kiigazítatlan adok szerint 1,9 % -al haladta meg a tavalyi mennyiséget. Jó hír hogy az épületek építése 3,4 %-al volt több, bár ez össz volumenben még mindig szerény változás.  

 • Hogyan változnak az épületenergetikai követelmények hazánkban?

  Tavasszal megszületett a kormány döntése, hogy ha nem is Nyugat-Európát, de legalább egy-egy környező országot sikerüljön utolérni az épületek energetikai jellemzői terén.  

 • ÉMI Tudásközpont Szentendrén

  2013. májusban avatták a Szentendrei Ipari Parkban az ÉMI új központját. Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Építőipari Tudásközpontját 3/4 részben az Új Széchenyi terv és az Európai Unió PIME'S projekt keretében finanszírozták.  

 • Építésügyi hatósági útmutató

  Júniusban megjelent az Építésügyi Hatósági Útmutató,  mely egy folyamatosan frissülő digitális kiadvány. Ennek megvásárlásával a használója az építésügyi eljárások és szankcionálási rendszerét év végéig folyamatosan aktualizálva, digitális formában kaphatja meg.