Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Gázkazán szerelő

A gázkazán szerelő minden olyan munkálatot elvégez, mely egy új fűtésrendszer telepítése esetén szükséges. Továbbá feladata a meglévő és üzemben lévő kazánok hibáinak elhárítása, beszabályozása.

Új lakóépület esetén a kazán beszerelését, telepítését sok esetben az a szakember végzi el, aki az épület más épületgépészeti munkálatait is végzi. Meglévő fűtésrendszer esetén, amikor kazáncserére vagy hibaelhárításra van szükség, olyan gázkazán szerelő szakembert kell keresni, aki az adott kazántípusra szakosodott. Ezt megelőzően azonban szükség van gáztervre, a megfelelő kazán kiválasztására, valamint a szükséges engedélyek beszerzésére. Ebben az esetben olyan gázkazán szerelő céget érdemes keresni, amely ezeket a munkafolyamatokat teljes körűen ellátja.

A gázkazán szerelő szolgáltatásai

A gázkazán szerelő a fentieken túl a következő szolgáltatásokat végzi el: kazánok éves ellenőrzése, kazánok megfelelő bekötése és üzembe helyezése, műszeres szén-monoxid ellenőrzés, szivárgás-ellenőrzés, fűtésrendszerek teljes átvizsgálása, hibakeresés és hibaelhárítás. Ezenkívül egy gázkazán szerelő szakember képes elvégezni az energetikai felülvizsgálatokat hőkamerás diagnosztikával együtt.

Már a kazán cseréje előtt érdemes gázkazán szerelő segítségét kérni, aki tanácsaival segít megtervezni a teljes folyamatot, valamint segít kiválasztani a megfelelő kazántípust. A fűtésrendszer kialakításától és az egyéb körülményektől is függ, milyen gázkazán telepíthető, ezért nem érdemes a kazán megvásárlásával kezdeni a folyamatot, mert előfordulhat, hogy nem lesz beépíthető. A megfelelő gázkazán szerelő a teljes folyamatot megtervezi, lebonyolítja.

Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Dilatációs elem

  Információ a dilatációs elemről. Belső terek szilárd aljzatainak szükséges előírásszerű dilatációira, vagy technológiai megszakításai miatt kialakuló hézagokat biztosító elem.

 • Fűtés

  Épület belső helyiségének, huzamos emberi tartózkodás céljára történő felmelegítését és melegen tartását szolgáló tevékenység.

 • Fűtés

  Információ a családi házban előforduló fűtés típusokról

 • Gáz helyett fatüzelés

  Információ a gáz helyettesítésének lehetőségeiről

 • Hőszigetelés

  Hideg, vagy, vagy meleg épületfalon, födémen, vagy egyéb szerkezetén történő áthaladását megakadályozó réteg beépítésének folyamata.

 • Nyaraló

  Ember által épített, lakóépületnél egyszerűbb, kisebb kialakítású, ideiglenes tartózkodási célt szolgáló építmény, melyet többnyire hétvégi, vagy szezonális, alkalmi kikapcsolódási, és pihenési célból használnak.

 • Nyílászáró

  A ház - épület - külső és belső falaiban kialakított nyílásba beépített szerkezetek összessége, melyek a falnyílást le oly módon zárják le, hogy azon nyitás által a közlekedést, vagy levegő beeresztést vagy fény áteresztést biztosítsák.

 • Passzívház

  Energiatakarékos épületekre alkalmazott meghatározás, mely szerint melegen tartott lakótérben a friss levegőt, légcsere során után-fűtéssel biztosítják.

Ajánlott hírek
 • Minimális rezsióradíj

  Bár a vállalkozási árat minden vállalkozó maga dönti el, a közbeszerzési eljárásokban a július 1. óta vizsgálni kell, hogy az ajánlat, megfelel-e a minimális rezsióradíj mértékének. Erre vonatkozóan a 2013. évi ajánlás, forgalmi adó nélkül 2383 forint / óra.  (28/2013. (VI.27.) bm. rendelet. 

 • Elektronikus építési napló

  2013. október 1. óta - bizonyos beruházási kör kivételével (sajátos építményfajták) – az építési naplót már elektronikus formában kell vezetni. E szerint az építési kivitelezési folyamat résztvevői a napló vezetési, ellenőrzési, bejegyzési kötelezettségeiket az elektronikus építési napló alkalmazás segítségével kell teljesítsék. (313/2012 (XI.8.) Kormány rendelet 24§ (3) bekezdés szerint.

 • Egyre több új feladat az építtetők vállán

  Az elmúlt évek során több olyan jogszabályi változás történt, mely növelte az építtetők felelősségét és az építkezéssel kapcsolatos teendőit, legutóbb 2013-ban is történt néhány változás.  

 • Életveszélyes szén-monoxid érzékelők

  Megdöbbentő, de igaz, amit olvashattunk nemrég különféle hírforrásokban a piacon lévő szén-monoxid érzékelőkről. Az elmúlt évtized szén-monoxid-mérgezési baleseteiből tanulva egyre jobban terjednek azok a készülékek, melyek a veszélyes gázok jelenlétét jelzik, de mint a tapasztalatok  mutatják sokszor tévesen!    

 • Építkezés megkezdésének bejelentése

  Április 19-től változott az építkezés megkezdésekor szükséges előzetes bejelentési kötelezettség. Akkor, ha van jogerős építési engedély, az építési tevékenység előtt bizonyos esetekben szükség van hatósági ügyintézésre. Április 19-e után azonban az előzetes bejelentést a jogszabály a megkezdés tudomásulvétele iránti kérelemként határozza meg. Ettől kezdve már nem étezik "utólagos bejelentés", így a hatóságok a kisebb építkezések megkezdéséről ez év eleje óta már nem is értesülnek.