Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan Garázskapu szerelő

Garázskapu szerelő

A garázskapu szerelő az a szakember, aki hagyományos és korszerű automata ipari és lakóépületi garázskapukat beépíti, elvégzi a karbantartási munkálatokat és szükség esetén javítja.

A garázskapu szerelő a nyílászáró-szerelés egy speciális ágazatát végzi, kifejezetten a gépjárművek tárolására szolgáló helyiség biztonságos elzárását és kényelmes, általában távirányítással működtethető nyitását teszi lehetővé az erre alkalmas eszközök beépítésével. Idetartozik az elektronikai bekötés is. Legtöbb esetben a garázskapu szerelő első feladata a megfelelő kapu kiválasztása az igények és a körülmények figyelembe vételével, majd csak ezután következnek a garázskapu szerelő valós szerelési feladatai.

A garázskapu szerelő feladatai

A garázskapu kiválasztása esetén figyelembe kell venni hőszigetelő képességét, biztonságosságát, továbbá a garázs elhelyezkedését, elsősorban azt a tényezőt, hogy a garázs közvetlenül az utcára vagy udvarra nyílik-e, mivel ez befolyásolja a választást a biztonsági fokozat tekintetében. A garázskapu szerelő ezeket a tényezőket már a helyszíni felmérés során a leendő használó elé tárja, így neki már csak az esztétikai tényezőket és a bekerülési költséget kell figyelembe venni.

A garázskapu szerelő az új épületek építésében is részt vesz, mivel ebben az esetben a modern technológiák már elengedhetetlenek.

A garázskapu szerelő minden felmerülő igényt képes kielégíteni, legyen szó akár fali nyomógombos nyitásról, távirányításról, esetleg ujjlenyomattal működtethető nyitásról. Ezek a megoldások ma már egyre inkább elterjedtek.

Ajánlott referenciák
Ajánlott cikkek
 • Épületgépészet

  Az épületet használó ember számára biztosítja a vízellátást, annak szennyvíz elvezetését, a fűtést, annak gáz energia ellátását, a levegő be és kivezetést.

 • Épületlakatos

  Fémekkel, főleg vassal dolgozó szakember, aki az épületen lévő vas anyagú épületszerkezeteket gyártja és beépíti.

 • Kapu

  Épületekhez, ingatlanokhoz tartozó külső főbejárat, főleg gépjárművek közlekedési céljára.

 • Kerítés

  Ingatlan, földterület határvonalán létesített áthaladást megakadályozó vonalas építmény.

 • Külső nyílászárók

  Információ az épület külső nyílászáróiról

 • Nyílászáró

  A ház - épület - külső és belső falaiban kialakított nyílásba beépített szerkezetek összessége, melyek a falnyílást le oly módon zárják le, hogy azon nyitás által a közlekedést, vagy levegő beeresztést vagy fény áteresztést biztosítsák.

 • Nyílászárók, nyílászáró árak, fa nyílászáró, müanyag nyílászáró

  Információ a nyílászárókról, nyílászáró árak, fa nyílászáró, müanyag nyílászáró.

 • Parkoló

  Gépjármű, vagy gépjárművek elhelyezésére szolgáló, kültéri vagy akár épületben kialakított terület.

Ajánlott hírek
 • Minimális rezsióradíj

  Bár a vállalkozási árat minden vállalkozó maga dönti el, a közbeszerzési eljárásokban a július 1. óta vizsgálni kell, hogy az ajánlat, megfelel-e a minimális rezsióradíj mértékének. Erre vonatkozóan a 2013. évi ajánlás, forgalmi adó nélkül 2383 forint / óra.  (28/2013. (VI.27.) bm. rendelet. 

 • Életveszélyes szén-monoxid érzékelők

  Megdöbbentő, de igaz, amit olvashattunk nemrég különféle hírforrásokban a piacon lévő szén-monoxid érzékelőkről. Az elmúlt évtized szén-monoxid-mérgezési baleseteiből tanulva egyre jobban terjednek azok a készülékek, melyek a veszélyes gázok jelenlétét jelzik, de mint a tapasztalatok  mutatják sokszor tévesen!    

 • Változott az építési termékek beépíthetőségének szabályozása

  Idén nyáron több a tervezést és kivitelezést érintő jogszabály módosult. Ezek között egyik fontos szabályozás szerint az építési kivitelezési dokumentáció által tartalmazott műszaki leírás tartalma is módosult.  

 • Építésügyi hatósági útmutató

  Júniusban megjelent az Építésügyi Hatósági Útmutató,  mely egy folyamatosan frissülő digitális kiadvány. Ennek megvásárlásával a használója az építésügyi eljárások és szankcionálási rendszerét év végéig folyamatosan aktualizálva, digitális formában kaphatja meg.  

 • Építési engedély szükséges a napelemek, napkollektorok felszereléséhez?

  A 2013. január 1-től hatályba lépett jogszabályok szerint a háztartási célú napelemek és napkollektorok felszerelése építési engedélyezési eljáráshoz kötött. Ez a szabályozás nehezíti a beruházási és megtérülési okokból egyébként is lassan terjedő napenergia felhasználás ezen lehetőségének kihasználását.