Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Festő

A festő az épületek belső és külső falainak formai felületképzését, valamint azok színezését, minták kialakítását végzi.

A festés előkészítő munkálatokat igényel, első lépése a felület kijavítása gipsz vagy mészhabarcs segítségével. Ennek elsimítása, majd az utólagos csiszolás révén létrejött teljesen sík felület áll készen a festésre.

Az előkészített falfelületet először portalanítani kell, majd alapozófestéket kell rá felhordani, ami biztosítani fogja a festékanyag megfelelő tapadását. A festés történhet ecsettel, hengerrel vagy festékszóróval. Ennek kiválasztása a festő feladata, amit a falfelület, valamint a felhasználandó anyagok határoznak meg.

A festő további feladatai

Szükség esetén a festő segít a színek és mintázatok kiválasztásában, az ő feladata a megfelelő színek kikeverése, valamint egyes esetekben az antikolás, patinázás, famintázatok elkészítése. Olykor stukkódíszítésre is szükség van, valamint más gipszminták kialakításra, és az ezekhez szükséges sablonokat is a festő készíti el. Egyes esetekben szükség van sávozásra vagy mintázásra, melyek a festés után készülnek el az eredetitől eltérő színű festék felhasználásával. A falak színének és mintázatának kialakítása során lehetőség van textilutánzat, márványutánzat, fautánzat festés révén történő kialakítására, melyet szintén a festő készít el.

A festő készíthet homlokzati festéseket is, valamint ma már a színezett vékonyvakolat felhordása is a festő feladata.

Ajánlott kivitelezők Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Építés

  Épületek létrehozása célját szolgáló, az építmény fizikai megvalósítását jelentő munkafolyamat.

 • Fal

  Az épületek esetén kialakított, a vastagságához képest hosszúkás, magas, téglatest alakú térelválasztó szerkezet.

 • Készház

  Üzemben előregyártott falakból és födémekből, helyszínen rövid szerelési idő alatt összeállított épület.

 • Külső homlokzati munkák

  Információ a családi házon végzendő külső homlokzati munkákról

 • Lábazat

  Információ a lábazatról. Az épület alsó, terepsík fölé nyúló falazattal összefüggésben kialakított szerkezeti része.

 • Üveges

  Ajtók, ablakok portálok üvegezését végzi.

 • Vakolat

  Oltott mészből és folyami homokból, - kevés cement hozzáadásával - kialakított keverék, habarcs (malter) felhasználásával készített többnyire sík felület.

Ajánlott hírek
 • Építkezés megkezdésének bejelentése

  Április 19-től változott az építkezés megkezdésekor szükséges előzetes bejelentési kötelezettség. Akkor, ha van jogerős építési engedély, az építési tevékenység előtt bizonyos esetekben szükség van hatósági ügyintézésre. Április 19-e után azonban az előzetes bejelentést a jogszabály a megkezdés tudomásulvétele iránti kérelemként határozza meg. Ettől kezdve már nem étezik "utólagos bejelentés", így a hatóságok a kisebb építkezések megkezdéséről ez év eleje óta már nem is értesülnek.  

 • Hazánk eddigi legnagyobb passzív házát kezdik építeni

  Budapesten a XIII. kerületben fog felépülni passzív ház technológiával az a társasház, melyben egy 50 m2-es lakás átlagos fűtési költsége 15 ezer forint körül várható. Az épületet 100 lakásos bérházként tervezték, generálkivitelezője a Magyar Építő Zrt.  

 • Mikor nem kell felelős műszaki vezető - fontos változás a jogszabályban!

  Ismét változás történt a felelős műszaki vezető alkalmazását illető kötelezettségek terén, ugyanis 2013. április 19-étől szigorodtak a feltételek.

 • Tervcafé 2013.01.30.

  A 2013-as év első Tervcaféjára került sor most szerdán. A helyszín a már jól ismert Aqua MART Bemutatóterem, ahol kellemes környezetben lehet beszélgetni a családi házunk terveiről. Meglepetésként az első 15 percben egy rövid bemutatót hallgathattunk meg a központi porszívókról. Elgondolkodtató téma, főleg azoknak, akik nem szeretik a zajt.