Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

  • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Pécs Science Building műszaki vezetése

Szakember: Kiss Tibor

Az építés során az épületgépészet, és villamos automatika szakágban vettem részt, mint felelős műszaki vezetői és projektvezető. 

A Science Building épület-együttes a - Pécsi Tudományegyetem kutatóbázisa - EU-s támogatással épült, amely három önálló épületből áll.

Az átadást követően Szentágothai János kutatóbázis névre lett „átkeresztelve”. Az energia felhasználás, a tervezési módszerek olyan passzív, a környezet által kínált természetes előnyöket, épületszerkezeti kialakításokat foglalnak magukba, amelyek igen kedvező hatással vannak az épület energiafogyasztására, továbbá egyes megoldások használata külön energiát nem igényel.

Ilyen pl, a kettős falú külső homlokzat, ahol irányított hőcsere, hő-visszanyerési lehetőségek is adódnak. Az épületek hőszivattyúkkal vannak ellátva, melynek működését  az épületek környezetéből kinyert geotermikus energia biztosítja.

Télen a fűtés, nyáron a hűtés üzemel a hőszivattyúkkal. Az egész rendszer működését egy intelligens épületfelügyeleti és automatika rendszer irányítja.