Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

  • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Lakóépület átalakítása autószerelő műhellyé

Szakember: Simorjay Zsolt

Idős személyek által lakott, a forgalmas vasút melletti Munkahelyi Övezetben (M/XV) lévő családi házat értékesítették. Az új tulajdonos csak tevékenységre kaphat engedélyt bármilyen építési (módosítási, átalakítási, korszerűsítési) tevékenységre. Gépkocsijavító műhely és vizsga állomás létesítése, bármely átalakítás mellett (a beépíthetőség megtartásával) megengedett.

A régi épület külső teherhordó falainak részbeni átépítése, és a belső nagy terek kialakítása miatt jelentős szerkezet változtatást kellett végezni, statikai tervezés és művezetés igénybe vételével. A tetőszerkezet kisebb szerkezeti cserét (szarufák), és fióktetők beépítését igényelt.

Az épület teljesen közművesített, a fűtés gázcirkóval működtetett hőlégbefúvókkal történik. Komoly szellőző rendszert kellett kiépíteni.

Az épület homlokzatait hőszigeteléssel látták el, a nyílászárók fémszerkezetűek, hőszigetelt üvegekkel. Az épületben szerelő akna nincs csak 2 db emelő oszlop. A két szerelő állás mellett egy vizsga sor van a műhelyben. Ki lett alakítva az ügyfélváró külön illemhellyel, az iroda, valamint a dolgozók részére szociális blokk (öltöző, zuhanyozó, WC, étkező).

Az ÁNTSZ és a Tűzoltóság előírásait szigorúan betartva a használatba vételi engedélyezési eljárás zökkenőmentes volt.