Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan Családi ház építése körültekintően

Családi ház építése körültekintően

Családi ház építése előtt ezeket a tanácsokat is fogadd meg!

Ha az egyik legnagyobb álmod, hogy saját családi házad legyen, nem árt átgondolnod, mire kell figyelned, mielőtt belevágsz egy családi ház építésébe! Ahhoz, hogy elkerüld a stresszt és a felesleges kiadásokat, ha olyan családi házat szeretnél, melyben boldogan és elégedetten élhetsz sok éven keresztül, gondolod át lépésről-lépésre a családi ház építésének folyamatait a tervezéstől és a kivitelezésig.

A családi ház építése előtt többek között ezekre gondolj

Családi ház építés vagy vásárlás?

Akár családi házat építesz, akár vásárolsz, egyaránt nagy beruházás előtt állsz. A válság miatt pang az ingatlanpiac és viszonylag alacsony áron is lehet már ingaltanokat vásárolni. 

Építkezni rizikós, hiszen aki nem tervez elég körültekintően, könnyen pórul járhat. Átverheti a kivitelező, elfogyhat a pénze, a sok idegeskedés miatt, rámehet a magánélete. Ám gondoljunk abba is bele, milyen egyedülálló érzés lehet egy hosszú és fárasztó nap abba a családi házba hazatérni, amit mi magunk építtettünk és álmodtunk meg. Ha építkezünk, az egyedi igényeink alapján születik meg az új otthonunk. Javaslatunk: abban az esetben építsünk családi házat, ha megbízható szakemberekkel dolgoztatunk, akik az építkezés első fázisától a kulcs átadásáig kézben tartják a folyamatokat és irányítják az építkezést. 

Szakértőket ezen az oldalon találsz »

Plusz és felesleges költségek nélkül, idegeskedés helyett büszkén és örömmel költözz új otthonodba.

Mennyibe kerül?

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, mennyibe kerül felépíteni egy családi házat, hiszen nem várt költségek is felmerülhetnek.

Az ár nagyon sok mindentől függ. Becslésekbe bocsátkozni is csak akkor lehet, ha van egy hozzávetőleges terved a családi ház méretéről és a minimális elvárásaidról. A lehető legpontosabb árhoz azonban ennél sokkal több részlettel tisztában kell lenned a jövendőbeli otthonoddal kapcsolatban. 

A www.haz.hu szakértői több száz családi ház felépítésében vettek már részt. A tapasztalataik, mindenre kiterjedő szakmai ismereteik alapján kidolgozott építkezési árkalkulátor olyan részletekre is rávilágít, amiről nem gondoltad volna, hogy fontos lehet, pedig az építkezés költségeinek jelentős részét is adhatják.

A kalkulátor nem csak azt mondja meg, mennyibe kerül megközelítőleg az a családi ház, amelynek a paramétereit megadtad, hanem még a fizetési ütemezést is beosztja számodra, hogy átláthasd, körülbelül mikor, mennyi pénzt kell kifizetned, így nem tervezhetetlen, átláthatatlan rémálom lesz az építkezés, hanem egy pontos, rendezett projekt. 

Családi ház építési kalkulátor »

További ötleteinket, tanácsainkat itt találod:

Családi ház építése »

Ajánlott kivitelezők Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Építés

  Épületek létrehozása célját szolgáló, az építmény fizikai megvalósítását jelentő munkafolyamat.

 • Fal

  Az épületek esetén kialakított, a vastagságához képest hosszúkás, magas, téglatest alakú térelválasztó szerkezet.

 • Kapu

  Épületekhez, ingatlanokhoz tartozó külső főbejárat, főleg gépjárművek közlekedési céljára.

 • Kulcsrakész

  Beköltözhető műszaki állapotú épület, lakóház, mely rendelkezik a funkcionális használathoz szükséges feltételekkel.

 • Nyaraló

  Ember által épített, lakóépületnél egyszerűbb, kisebb kialakítású, ideiglenes tartózkodási célt szolgáló építmény, melyet többnyire hétvégi, vagy szezonális, alkalmi kikapcsolódási, és pihenési célból használnak.

 • Nyílászáró

  A ház - épület - külső és belső falaiban kialakított nyílásba beépített szerkezetek összessége, melyek a falnyílást le oly módon zárják le, hogy azon nyitás által a közlekedést, vagy levegő beeresztést vagy fény áteresztést biztosítsák.

 • Szigetelés

  Többnyire víz, hő, vagy hang (elektronikában az elektronok) adott szerkezeten történő áthaladását megakadályozó szerkezeti réteg beépítésének folyamata.

 • Szigetelő

  Az a szakmai képzettséggel rendelkező mester, aki a szigetelések készítését végzi el.

Ajánlott hírek
 • Elektronikus építési napló

  2013. október 1. óta - bizonyos beruházási kör kivételével (sajátos építményfajták) – az építési naplót már elektronikus formában kell vezetni. E szerint az építési kivitelezési folyamat résztvevői a napló vezetési, ellenőrzési, bejegyzési kötelezettségeiket az elektronikus építési napló alkalmazás segítségével kell teljesítsék. (313/2012 (XI.8.) Kormány rendelet 24§ (3) bekezdés szerint.

 • Életveszélyes szén-monoxid érzékelők

  Megdöbbentő, de igaz, amit olvashattunk nemrég különféle hírforrásokban a piacon lévő szén-monoxid érzékelőkről. Az elmúlt évtized szén-monoxid-mérgezési baleseteiből tanulva egyre jobban terjednek azok a készülékek, melyek a veszélyes gázok jelenlétét jelzik, de mint a tapasztalatok  mutatják sokszor tévesen!    

 • Változott az építési termékek beépíthetőségének szabályozása

  Idén nyáron több a tervezést és kivitelezést érintő jogszabály módosult. Ezek között egyik fontos szabályozás szerint az építési kivitelezési dokumentáció által tartalmazott műszaki leírás tartalma is módosult.  

 • Hogyan változnak az épületenergetikai követelmények hazánkban?

  Tavasszal megszületett a kormány döntése, hogy ha nem is Nyugat-Európát, de legalább egy-egy környező országot sikerüljön utolérni az épületek energetikai jellemzői terén.  

 • ÉMI Tudásközpont Szentendrén

  2013. májusban avatták a Szentendrei Ipari Parkban az ÉMI új központját. Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Építőipari Tudásközpontját 3/4 részben az Új Széchenyi terv és az Európai Unió PIME'S projekt keretében finanszírozták.