Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan Beton felületek javítása

Beton felületek javítása

A lábazat felújítása és a csapadékvíz elvezetése során volt arról szó, hogy az épület körüli járdát is szükség esetén fel kell újítani. Amennyiben nincs, töredezett a betonfelület vagy megsüllyedt és a ház felé lejt, akkor nem kerülhetjük el ezt a munkafázist az épület felújítás során. Esztétikai szempontok is szerepet  játszhatnak, amikor „csak” egy összetört gépjármű beállót szeretnénk újjá varázsolni.

A munkaigényesebb módszer az, hogy feltörjük az egészet és újraépítjük. A meglevő beton felületre rá is betonozhatunk, ekkor a régi alapfelületet gondosan meg kell tisztítani, a porladó részeket el kell távolítani. A régi és az új betonréteg közt tapadóhidat kell alkalmazni.

Ha a felújítás mellett döntünk akkor kevésbé komoly terhelésnek kitett felületekre aljzatkiegyenlítőt is használhatunk. Ez pusztán 2 mm vastag, tehát ott is használható megoldás, ahol a rábetonozás már túl nagy szintmagassgá emelkedést jelentene. A mélyebb hézegokat kültérre való kiegyenlítővel töltsük ki, majd erre jöhet rá az aljzatkiegyenlítő réteg. Ezek az anyagok önterülőek, vízzáróak és fagyállóak, de ne felejtkezzünk el a kellő lejtés kialakításáról, hogy a járdára került vizet el tudja vezetni. A leterítés után néhány óra múlva a járdát akár burkolhatjuk is.

Egyéb technológiák a felújításra

Ajánlott lehet még a szórással készülő Deco-Spray technológia használata is, amely nagy igénybevételnek kitett felületeken is megállja a helyét. Itt a szórt burkolat teljes felületen tapad az alatta levő betonhoz, így vízzáróságot biztosít és különböző dekoratív mintázatok kialakítására is lehetőség van. A felújítás első lépésében az alapszínt adó réteget kell felvinni majd -szintén szórással- a vizes bázisú festékkel megfestett habarcsréteg kerül rá, amely megadja a felület mintázatát. Az így elkészült felületet egy átlátszó, igen ellenálló védőréteggel kell lezárni, amely könnyen takarítható és a legtöbb környezeti hatásnak (időjárás, olajos szennyeződések, kopás) ellenáll.

Ajánlott kivitelezők
Ajánlott referenciák Ajánlott cikkek
 • Alumínium

  A természetben előforduló bauxitból vegyi eljárással készülő ezüstös színű könnyűfém.

 • Dilatációs profil

  Dilatációs hézagok áthidalásainak esztétikus eltakarását biztosító elem. Információ a dilatacióról.

 • Fűtés

  Információ a családi házban előforduló fűtés típusokról

 • Kerítés

  Ingatlan, földterület határvonalán létesített áthaladást megakadályozó vonalas építmény.

 • Kulcsrakész

  Beköltözhető műszaki állapotú épület, lakóház, mely rendelkezik a funkcionális használathoz szükséges feltételekkel.

 • Pontalap

  Információ a pontalapról. Építmények alapozási célját szolgáló pontszerűen kialakított földben létesített alaptest.

 • Szigetelés

  Többnyire víz, hő, vagy hang (elektronikában az elektronok) adott szerkezeten történő áthaladását megakadályozó szerkezeti réteg beépítésének folyamata.

 • Szigetelő

  Az a szakmai képzettséggel rendelkező mester, aki a szigetelések készítését végzi el.

Ajánlott hírek
 • Jó tudni – a munkaterület átadás átvétel szabályai

  A kivitelezés kezdetén a megrendelő, azaz a tulajdonos átadja a munkaterületet a vállalkozónak, melynek tényét az építési naplóban - E-naplóban is rögzítik. Ha ez nem megoldható, akkor a helyszínen felvett jegyzőkönyvet csatolni kell az E-naplóhoz. Ezen eljárás során megjelölik a munkaterületet, majd nyilatkoznak arról is, hogy alkalmas-e a munkavégzésre, és rögzítik az átadás-átvétel tényét.

 • A globális ingatlanpiac növekedése folytatódik

  Az ingatlan piacot az ingatlan befektetéseket illető nagyobb kockázatvállalási hajlam erősíti, melynek alapja a kedvezőbb hozamok elérésébe vetett bizalom növekedése.

 • Elektronikus építési napló

  2013. október 1. óta - bizonyos beruházási kör kivételével (sajátos építményfajták) – az építési naplót már elektronikus formában kell vezetni. E szerint az építési kivitelezési folyamat résztvevői a napló vezetési, ellenőrzési, bejegyzési kötelezettségeiket az elektronikus építési napló alkalmazás segítségével kell teljesítsék. (313/2012 (XI.8.) Kormány rendelet 24§ (3) bekezdés szerint.

 • Egyre több új feladat az építtetők vállán

  Az elmúlt évek során több olyan jogszabályi változás történt, mely növelte az építtetők felelősségét és az építkezéssel kapcsolatos teendőit, legutóbb 2013-ban is történt néhány változás.  

 • Hogyan állt az építőipar idén nyáron?

  Szerényen, de tovább növekedtek az építőipari termelési adatok a nyári hónapok során. A júliusi termelés a kiigazítatlan adok szerint 1,9 % -al haladta meg a tavalyi mennyiséget. Jó hír hogy az épületek építése 3,4 %-al volt több, bár ez össz volumenben még mindig szerény változás.