Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

  • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Árkalkulátor - családi ház építéshez

Számold ki, mennyibe kerülne a leendő családi házad!

A számítás minőségi anyagok és korszerű szerkezeti megoldások alapján készül.

Vedd figyelembe a szövegbuborékok által adott útmutatást.

Kalkulátorunk alap esetben Budapest és Pest megye területén megvalósítható lakóépület felépítési költségeit számítja, 2016-os árszinten, de csak tájékoztató adatot ad! A kalkulált értékek az 5% ÁFÁ-t tartalmazzák!

A kalkulátor a jelenlegi trend szerint már fokozott hőszigetelésű megoldásokat kínál, a hagyományos, olcsó, nem szigetelt szerkezetek nem számíthatók vele.

A ház földszintjének nettó, azaz falak nélkül számított teljes alapterülete. Ha épületen belüli garázs is lesz, azt is, és a felsőbb szintre vezető lépcső területét is add hozzá. Ha az épület mellett emelettel, vagy tetővel fedett, és burkolt terasz is készül, melyet legalább két oldalról falak határolnak, annak alapterületét is add hozzá!
A megadott érték nem szám!
A ház pincéjének nettó, azaz falak nélkül számított teljes alapterülete. A lépcsőház területét is add hozzá.
A megadott érték nem szám!
Ha az emelet teljes területén teljes belmagasság lesz, akkor ide annak a nettó, azaz a falak nélkül számított teljes alapterületét írd!
A megadott érték nem szám!
Ha az emeletnek nem lesz mindenütt teljes belmagassága, akkor ide annak a nettó azaz falak nélkül számított, de teljes alapterületét írd!
A megadott érték nem szám!
Ha az épület földszinti lakótere fölött terasz készül, amely felett részben vagy egészben tető is van, annak a terasznak a teljes alapterületét írd be. Ha nincs alatta lakótér, de tető van felette, akkor az alapterület felét írd be!
A megadott érték nem szám!
Épület mellett, tetővel nem fedett, de burkolt terasz teljes alapterülete.
A megadott érték nem szám!
További paraméterek megadása...
Épület körüli és az épülethez vezető betonozott járda területe. Ha térkőből készül, azt a térburkolatokhoz írd!
A megadott érték nem szám!
Utcafrontról bevezető gépjármű közlekedésre készülő térkővel vagy egyéb betonozott vagy elemes burkolatú bejáró felülete.
A megadott érték nem szám!
Minden olyan térkővel vagy más elemekből készülő burkolat felülete, ami a ház körül megvalósul.
A megadott érték nem szám!
Fából készülő rácsszerű árnyékoló szerkezet, gyalult, festett kivitelben, amely lábakon áll, illetve az épülethez csatlakozik.
A megadott érték nem szám!
Betonból készülő, belülről szigetelt, födémmel rendelkező esővízgyűjtő a föld alatt. Ennek a belső tároló kapacitását írd ide m3-ben!
A megadott érték nem szám!
m
Az eresz csatornából lefolyó víz, földben történő elvezetésének összes hosszát írd ide!
A megadott érték nem szám!
%
Ha a pince nem teljesen van a földben, hanem valamely része kilátszik, ablaka, homlokzata van a talajsík felett. Ír ide azt az arányszámot %-ban, amekkora része a pincefalaknak körben átlagosan látható lesz!
A megadott érték nem szám!
%
Ha tető nem egyből a födémre épül, hanem készül egy térdfal/attika fal (koszorúval) akkor a térdfal teljes átlagos magasságát írd ide a teljes belmagasság (2,6-2,8 m) arányában %-ban kifejezve. Pl: egy 90 cm-es térdfal a 2,7 m teljes belmagassághoz képest 33%-ot jelent.
A megadott érték nem szám!
db
Ha a háznak egy emeleti szintje készül, ahhoz 1 db lépcső kell, akkor 1-et írj ide. Ha a ház a földszint felett további két emeleti szintet tartalmaz, akkor két lépcső szükséges, azaz 2-t írj be.
A megadott érték nem szám!
db
Ide annyit írj, amennyi az épület valamely homlokzatának a tető alá záró oromfala.
A megadott érték nem szám!
db
Amennyiben a házon készül kémény, ide annyit írj, ahány kéménykürtő lesz. Ha egy kéménytestben két kürtő készül, akkor 2-t írj!
A megadott érték nem szám!
Egyszerű alaprajz ami négyzet vagy téglalap. Átlagos ha L vagy T alakú az épület. Összetett, ha több ki-be ugrás található rajta, vagy ha az egymás feletti szintek nem teljesen fedik egymást.
Egyszerű tető a nyeregtető vagy sátortető. Átlagos, ha L vagy T alakú alaprajz feletti nyeregtető és vagy sátortető készül. Összetett ha több különálló tetősík fedi le az épületet.
Egyszerű gépészet, cirkó kazánt és radiátoros fűtést tartalmaz. Átlagos gépészet már melegvíztárolós kazánt, padló vagy falfűtést feltételez. Bonyolult gépészet esetén már készül légfűtés, hőcserélős légtechnikai szerelés is.
Egyszerű villamosság csak szerény erősáramú és minimális gyengeáramú szerelést tartalmaz. Átlagos esetben bőséges erősáramú és helyiségenként kiépített gyengeáramú tv, hifi, szám.tech. hálózat készül. Bonyolult szerelés elektromos redőnyöket, riasztó rendszert, légtechnikai érzékelőket is tartalmazhat.
Alap 15 cm, normál 22 cm, extra 30 cm padló alatti normál lépésálló hőszigeteléssel kalkulál.
Alap 20 cm, normál 25 cm, normál, extra 30 cm grafit homlokzati hőszigeteléssel kalkulál.
Alap 25 cm, normál 33 cm, extra 40 cm kőzetgyapot hőszigeteléssel kalkulál.
Ha az épület födémjei legalább 75 %- ban előregyártott gerendával fedettek, melyek közé béléstesteket (kefni) raknak, akkor az első lehetőség. Ha pedig az épület födémjei helyszínen zsaluzatba öntött vasalt monolit beton szerkezetből készülnek, akkor a második lehetőség
Első lehetőség, ha az emeleti szint felett beton födém készül. Második lehetőség, ha az emeleti szint felett favázas födém készül.
Első lehetőség, ha nem lesz vakolva a fal, hanem hőszigetelő rendszerrel burkolva, és vékonyvakolattal színezve. A második, ha Ha nem kap hőszigetelő rendszert a külső fal, csak vakolást és arra egy vékonyvakolatot.
  • Gipszkartonozott tetőtér: Ha a ferde vagy akár vízszintes fa szerkezetű mennyezet gipszkartonnal burkolt.
  • Gépesített pince: Ha a pincében készül vizes helyiség - fürdőszoba, wc, illetve fűtés.
  • Vasalt pince alap: Ha a pince alatti alaptestek tartalmaznak vasszerelést.
  • Vasalt földszint alap: Ha a földszint alatti alaptestek tartalmaznak vasszerelést.
  • Talpgerenda: Ha a földszinti falak alatti vízszintes beton alaplemez alatt az alapok felett készül egy vasalt öntött monolit beton gerenda rács szerkezet.
  • Eltérő lábazati rész: Ha a földszinti falak alatt, a vízszintes beton alaplemez felett, az épület lábazati szakasza a felette lévő faltól eltérő anyagú, és külön munkafázisban készülő szerkezetből áll.
  • Gáz bekötés: Ha van gázellátás a házban, Pl: gázkazán, gáztűzhely.