Szavazz!

Igénybe fogod-e venni a CSOK-ot?

Díjmentes ajánlatkérés

Partnerünk

GLBuilding

Építész.hu
Molnár Zoltán
Budapest Kőbányai út 45/a C ép. III/1 47.484215 19.115165
06 70/432-9666 http://www.haz.hu

Jelentkezem szakembernek!

 • Oldal nyomtatása
Haz.hu - építs okosan

Antennaszerelő

Az antennaszerelő azokat az eszközöket biztosítja az épülethez, amelyek a rádióhullámok légkörön keresztül történő továbbítását, illetve a vezetéken érkező távoli jel továbbítását, elsődlegesen ezek vételét lehetővé teszik.

Régebben az antennaszerelő elsődleges feladata az volt, hogy a televízió adásának vételéhez felszerelje az adott eszközt, mely a televízióval összehangolva a sugárzott adás megtekintését lehetővé tette. Ma már sokkal több funkciója van ennek a technológiának, az antenna lehetőségei nagymértékben kibővültek.

Az antenna

Az antenna olyan elektrotechnikai eszköz, mely az elektromágneses hullámok egy adott tartományának sugárzását vagy vételét lehetővé teszi. A technológia alig több mint százéves, ám napjainkra már olyan fejlődést ért el, hogy életünk nagyon sok területén felhasználjuk, nem csupán a szórakoztatást teszi teljesebbé, de bizonyos munkafolyamatokat is erőteljesen megkönnyít. Hasonlóan nagy szerepe van az antennáknak a biztonságtechnika területén, például riasztók, illetve házi videorendszerek működtetése során.

Az antennaszerelő feladatai

Az antennaszerelő feladatai közé tartozik általában a parabolaantenna szerelése, földi digitális antenna szerelése, forgatómotoros parabolaantenna szerelése, valamint különböző antennarendszerek tervezése, kivitelezése, illetve ezek javítása. Az antennaszerelő igény esetén megtervezi és kivitelezi az adott közösségi rendszereket, egyéni antennákat, fejállomásokat, valamint karbantartja, szükség esetén javítja ezeket.

Az antennaszerelő mérések révén kiválasztja azt az optimális helyet, ahol az adóhelyről érkező jel a lehető legnagyobb teljesítménnyel jut el a vevőkészülékhez. Ezt az antennaszerelő műszeres jelszintméréssel, illetve műszeres térerőméréssel ellenőrzi. Az antennaszerelő így tervezi meg és alakítja ki a lehető legjobb vételt a felhasználó számára.

Ajánlott referenciák
Ajánlott cikkek
 • Garázskapu szerelő

  A korszerű, billenő, szekcionáltan gördülő ipari és lakóépületi kapukat szerelő szakember.

 • Kapu

  Épületekhez, ingatlanokhoz tartozó külső főbejárat, főleg gépjárművek közlekedési céljára.

 • Parkoló

  Gépjármű, vagy gépjárművek elhelyezésére szolgáló, kültéri vagy akár épületben kialakított terület.

 • Távirányító

  Valamely, többnyire elektromos energiával üzemelő szerkezet, távoli, nem közvetlen kapcsolattal történő működtetésének eszköze.

 • Villanyszerelő

  Épületek villamossági hálózatának kivitelezését végző szakember.

Ajánlott hírek
 • Minimális rezsióradíj

  Bár a vállalkozási árat minden vállalkozó maga dönti el, a közbeszerzési eljárásokban a július 1. óta vizsgálni kell, hogy az ajánlat, megfelel-e a minimális rezsióradíj mértékének. Erre vonatkozóan a 2013. évi ajánlás, forgalmi adó nélkül 2383 forint / óra.  (28/2013. (VI.27.) bm. rendelet. 

 • Változott az építési termékek beépíthetőségének szabályozása

  Idén nyáron több a tervezést és kivitelezést érintő jogszabály módosult. Ezek között egyik fontos szabályozás szerint az építési kivitelezési dokumentáció által tartalmazott műszaki leírás tartalma is módosult.  

 • Építésügyi hatósági útmutató

  Júniusban megjelent az Építésügyi Hatósági Útmutató,  mely egy folyamatosan frissülő digitális kiadvány. Ennek megvásárlásával a használója az építésügyi eljárások és szankcionálási rendszerét év végéig folyamatosan aktualizálva, digitális formában kaphatja meg.